Паљењем свијећа у Посушју обиљежена годишњица трагичне смрти осморо младих

ГС
Паљењем свијећа у Посушју обиљежена годишњица трагичне смрти осморо младих

ПОСУШЈЕ - Паљењем свијећа, уз молитву, вечерас је у Посушју на градском тргу обиљежена годишњица трагичне смрти осморо младих који су лани током новогодишње ноћи у викендици у Трибистову код Посушја преминули услијед тровања угљенмоноксидом.

Трагична смрт осмаро младих из Ракитна и Посушја који су Нову 2021. годину чекали са својим пријатељима дубоко је потресла цијелу БиХ, али и регион, због чега је био проглашен и дан жалости.

У кобној ноћи животе су изгубили с непуних 20 година Мирела Резо, Стјепан Јукић, Иван Миличевић, Стипе Ромић, Жана Павковић, Миа Солдо, Стипе Павковић и Марија Павковић.

Били су студенти прве године факултета у Мостару и Сплиту, а заједно су прослављали Нову годину у једној викендици. У јутарњим сатима су их пријатељи из сусједне викендице пронашли мртве.

Како су показали резултати анализе крви, код свих осам особа дошло је до интоксикације угљенмоноксидом с утврђеном концентрацијом у крви која је смртоносна.

Истрагом је утврђено да је испушни плин, односно угљенмоноксид из агрегата који је радио у помоћном објекту викендице, кроз полуотворени прозор напунио просторију у којој се налазило осмеро младих и брзо их усмртио.

За трагично страдале студенте из Посушја и Ракитна данас су се одржале мисе задушнице у мјесним црквама и уз молитву је положено цвијеће на њихове гробове, преноси Кликс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана