Паљани на највишем врху Алпа

СРНА
Паљани на највишем врху Алпа

ПАЛЕ - Чланови Планинарског друштва "Јаворина" са Пала Огњен Чворо и Игор Тошић попели су се на највиши врх Алпа - Мон Блан на надморској висини 4.810 метара.

Тошић је за Срну рекао да је Мон Блан сан сваког планинара, те да је поносан на свог колегу планинара што су успјели у свом науму и изашли на највиши врх Алпа.

"Успон је био физички доста тежак. На ову акцију смо кренули у суботу, 9. августа, рано ујутро и успон је изведен у двије етапе. Први дан смо се попели 1.450 метара надморске висине до дома `Гутер` који се налази на 3.830 метара надморске висине, и након неколико сати одмора кренули пут највишег врха", прича Тошић.

Он је рекао да су се на Мон Блан попели у недјељу, 11. августа, у 6.30 часова и уживали у алпском сунцу.


Тошић додаје да су се чланови Планинарског друштва "Јаворина" ове године попели на највише врхове Турске, Швајцарске, Њемачке и као бројне врхове у БиХ и региону.

Према његовим ријечима, ово друштво које има 106 чланова је једно од најбројнијих и најактивнијих друштава са највишим бројем реализованих међународних акција.

Тошић је најавио да ће Планинарско друштво "Јаворина" крајем августа са својих 38 чланова кренути на највиши врх Словеније - Триглав.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана