Пале: Отворена ликовна колонија младих талената

Срна
Пале: Отворена ликовна колонија младих талената

ПАЛЕ - Друга ликовна колонија младих талената Сарајевско-романијске регије отворена је данас у просторијама Средњошколског центра /СШЦ/ “Пале”, који је организатор.

Ликовна колонија окупила је најталентованије ученике Сарајевско-романијске регије који су током школовања показали склоност ка овој врсти умјетности.

У дводневној радионици, која ће се одвијати у просторијама Ски-центра “Равна планина”, учесници ће, на бази слободне теме, осликавати своја осјећања инспирисана овим крајоликом.

Директор СШЦ “Пале” Синиша Руљ рекао је да на ликовној колонији учествују ученици из седам средњих школа – Рудо, Чајниче, Соколац, Источно Ново Сарајево, Фоча, Калиновик и Пале.

“Жеља нам је да ово постане традиција и да у наредним годинама учествују и ученици из осталих крајева Републике Српске. Ово је лијепа манифестација коју није лако организовати, али ученици су задовољни”, истакао је Руљ.

Руљ је додао да велику захвалност за помоћ у организацији дугују градоначелнику Источног Сарајева ЛЈубиши Ћосићу, начелнику општине Пале Бошку Југовићу и Црвеном крсту Републике Српске.

Ученик Средњошколског центра са Сокоца Марко Калкан на колонији учествује други пут, а сликарством се бави од малих ногу.

“Највише волим да цртам графитном оловком, а сликање акрилним бојама је нешто ново за мене, што бих волио да пробам”, рекао је Калкан.

Ликовна колонија биће затворена сутра у просторијама Ски-центра “Равна планина”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 24 бебе
Рођене 24 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана