Пале и дио Источног Сарајева без воде

Срна
Пале и дио Источног Сарајева без воде

ПАЛЕ - Предузеће "Водовод и канализација" са Пала најавило је да ће данас доћи до прекида водонабдијевања на подручју ове општине, Мјесне заједнице Требевић и дијелу Источног Сарајева због санације квара на транспортном цјевоводу Врело Праче.

Прекид ће услиједити од 8.00 часова, а радови на санацији трајаће током цијелог дана, након чега ће се постепено попуњавати резервоар и пуштати вода у систем, па се поновно успостављање несметаног водоснабдијевања за становнике општине Пале и Мјесне заједнице Требевић очекује у вечерњим часовима.

Када је ријеч о корисницима услуга Комуналног предузећа "Водовод и канализација" Источно Сарајево који се водом снабдијевају са резервоара "Баба", прекид у испоруци воде биће од 9.00 часова данас до сутра послије 12.00 часова, наводи се на страници овог предузећа.

Без воде због радова на санацији на транспортном цјевоводу на локалитету Врело Прача, биће потрошаћи у насељима Миљевићи, Петруше, Станојевићи, Козаревићи, Петровићи, Његошева улица, дио Улице Српских ратника, Златиште, Требевићка улица и дио насеља Иванићи.

Из предузећа "Водовод и канализација" Пале саопштили су да ће након санације услиједити пуњење транспортног цјевовода у дужини од 25 километара за шта треба дужи период, те се доток воде на резервоар "Баба" очекује сутра.

"Молимо потрошаче за разумијевање и стрпљење", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана