Пацијенткиња из УКЦ Српске хеликоптером транспортована у Београд

ГС
Пацијенткиња из УКЦ Српске хеликоптером транспортована у Београд

БАЊАЛУКА- Хеликоптерски сервис Републике Српске данас је транспортовао пацијенткињу /42/ из Универзитетског клиничког центра Српске из Бањалуке у Ургентни центар у Бограду због тромбектомије, рекао је директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић.

Он је истакао да је пацијенткиња  С.Д. транспортована на механичкој вентилацији, уз комплетни мониторинг.

Куструрић је рекао да је транспорт успјешно извршен у току послијеподневних часова, те да је пацијенткиња са бањалучког УКЦ била хитно упућена за Ургентни центар у Београду, преноси РТРС.

- Ово је 19. успјешно извршени ваздушни медицински транспорт у овој години чиме су припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске и љекари УКЦ Српске још једном показали да су увијек на располагању грађанима - истакао је Кустурић за Срну.

Он је рекао да је Хеликоптерски сервис Републике Српске, увијек на услузи грађанима и локалним заједницама у Републици Српској и у БиХ.

Хеликоптерски сервис Републике Српске посљедњих година постао је препознатљив по својим хуманим мисијама спасавања и заштите људи у случајевима временских непогода, медицинских евакуација чиме је стекао епитет народног сервиса.

Хеликоптерски сервис Републике Српске је основан 2008. године на иницијативу бивших војних пилота и уз свресрдну подршку Владе Републике Српске с циљем да буде истински сервис на услузи и располагању свим грађанима Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана