Пацијент из Зворника хеликоптером пребачен у Бањалуку

Срна
Пацијент из Зворника хеликоптером пребачен у Бањалуку

БАЊАЛУКА- Припадници Хеликоптерског сервиса данас су из Зворника транспортовали пацијента на респиратору, који је у тешком општем стању, у Клинику интензивне медицине за нехируршке гране Универзитетског клиничког центра у Бањалуци.

-Припадници тима за ваздушни медицински транспорт, који чине ваздухопловно техничко особље Хеликоптерског сервиса Републике Српске и медицинско особље УКЦ Републике Српске данас су у послијеподневним часовима, на захтјев болнице из Зворника, извршили 61. ваздушни медицински транспорт у овој години - рекао је Срни директор Хеликоптрског сервиса Бобан Кустурић.

Он је навео да је транспортован пацијент Б.Л. (55), на респиратору због обостране упале плућа, у Клинику интензивне медицине за нехируршке гране због потребе за даљом дијагностиком и лијечењем.

-Захваљујући преданости тимова који чине ваздушни медицински транспорт, овај вид транспорта, који је доступан свим грађанима Републике Српске, из дана у дан доживљава све већу афирмацију и повјерење, како од свих медицинских установа у земљи и региону, тако и од становника Републике Српске, што је припадницима, ове службе велика награда - истакао је Кустурић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана