Озваничена сарадња Филозофског факултета и НЛБ банке Бања Лука

Г.С.
Озваничена сарадња Филозофског факултета и НЛБ банке Бања Лука

Поводом Међународног дана образовања, који се широм свијета обиљежава 24. јануара, НЛБ Банка а.д. Бања Лука је с циљем промоције вриједности личног развоја, континуиране едукације и унапређења личних знања и вјештина, озваничила сарадњу са Филозофским факултетом Универзитета у Бањaлуци.

Ово је само наставак сарадње започете са високошколским образовним установама коју је НЛБ Банка Бања Лука покренула претходних година с циљем подршке развојним активностима различитих факултета,  размјене практичних искустава и праксе за студенте завршних година, па је тако након Електротехничког, Природно-математичког и Економског факултета сарадња отпочела и са Филозофским факултетом Универзитета у Бањалуци.

„Поред донације с циљем помоћи при уређењу вањског простора за одмор и боравак студената у оквиру бањалучког Кампуса, НЛБ Банка Бања Лука је своја врата отворила и за могућност праксе студената, али и потенцијалне сарадње с циљем размјене знања ангажовањем стручног кадра факултета за посебне едукације и радионице за којима током године банка има потребе, како за своје запослене, тако и за чланове шире заједнице у којој послујемо", рекла је Маја Мишић, шеф Службе за управљање Људским ресурсима и организацију, у НЛБ Банци Бања Лука.

„Развој финих вјештина, попут асертивне комуникације, унапређења тимског рада, креативног размишљања, приступа рјешавању проблема, јачања лидерства, управљања стресом, рад на ослобађању од страха током јавног наступа, све су то вјештине које се уче и које значајно утичу на развој запослених једне компаније, радне групе или заједнице људи, а стручни кадар Филозофског факултета, посебно катедре за катедре за психологију, педагогију, историју и филозофију  могу допринијети едукацији и унапређењу поменутих вјештина, посебно у професијама које су фокусиране на бројеве, аналитику и базе података гдје се често заборави колико је заправо комуникација и међусобно разумијевање кључно за успјешну сарадњу и односе", рекао је Срђан Душанић, декан Филозофског факултета Универзитета у Бањалуци.

Иначе, Филозофски факултет је протеклих година уложио много у адаптацију простора факултета с циљем стварања функционалнијег, угоднијег и модернијег амбијента за учење и боравак студената, истовремено радећи на унапређењу наставе, развоју наставног кадра и промоцији факуктета у цијелини.
С друге стране, подсјећамо НЛБ Банка Бања Лука је поред умрежавања са факултетима с циљем размјене знања и практичног искуства, за студенте креирала и посебан пакет намијењен студентима и средњошколцима под називом NLB е-Junior који подразумијева без мјесечне накнаде текући рачун, Мастерцард картицу и mKlik апликацију, с циљем бржег и једноставнијег обављања свих врста плаћања и пријема новца, које студенти користе током свог школовања.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана