Озваничен почетак пројекта обнове спортских дворана у 17 основних школа

Срна
Озваничен почетак пројекта обнове спортских дворана у 17 основних школа

САРАЈЕВО- Шеф кооперација Делегације ЕУ у БиХ Стефано Елеро озваничио је данас у Сарајеву почетак пројекта "ЕУ за спорт" у вриједности од 2,1 милион евра, којим је предвиђена обнова и модернизација спортских дворана у 17 основних школа у БиХ и на Факултету спорта и физичког васпитања у Сарајеву.

Почетак овог пројекта, који финансира ЕУ, озваничен је на састанку представника ЕУ и ових образовних институција, Сектора за спорт Министарства цивилних послова у Савјету министара, као и представника релевантних ентитетских институција. Средстава из овог пројекта биће искориштена за обнову фискултурних дворана основних школа "Свети Сава" из Рогатице, "Доситеј Обрадовић" Блатница у општини Теслић, "Раде Маријанац" Стојице у општини Шипово, "Свети Сава" у Источном Новом Сарајеву, "Устиколина" у Устиколини, "Вољевац" у Горњем Вакуфу, "Ахмед Мурадбеговић" у Ускопљу, "Страњани" у Зеници, "Сафвет-бег Башагић" у Високом, "Изет Шабић" у Вогошћи, "Фра Мирослава Џаје" у Купресу, те "Кулин Бан" у Тешњу. К

орисници пројекта су и основне школе "Нафија Сарајлић", "Авдо Смаиловић", "Осман Накаш", "Осман Нури Хаџић" и "Грбавица два" из Сарајева, као и Центар за слушну и говорну рехабилитацију Сарајево, те Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Сарајеву.

Шеф кооперација Делегације ЕУ у БиХ Стефано Елеро изразио је задовољство почетком овог пројекта којим ЕУ инвестира у реконструкцију и опремање фискултурних сала, додајући да то представља само дио улагања у сектор образовања у БиХ. "Поносни смо што смо озваничили почетак пројекта који ће омогућити боље услове у 18 општина.

Желимо да унаприједимо услове за спортски развој и генерално за образовање јер спорт сматрамо као један од начина за даљи равој друштва и младих", рекао је Елеро.

Директори Основне школе "Свети Сава" из Рогатице Миломир Драганић и Основне школе "Устиколина" Јасмина Омербашић захвалили су представницима ЕУ у име учесника пројката, за средства којима ће бити унапријеђени услови за обављање наставе фискултуре и развој спорта у овим локалним заједницама. "Фискултурна сала и зграда Основне школе Свети Сава Рогатица изграђена је 1976. године и од тада није било знатних улагања у ову салу.

Зуб времена је допринио томе да се сала мора комплетно реновирати. За 770 ученика, који тренутно похађају нашу школу, настава физичког и здравственог васпитања, изводи се у тој сали", рекао је Драганић. Драганић је истакао да ће обнова и реновирање фискултурне сале у Рогатици утицати на квалитет часова али и бројних спортских дешавања у овој локалној заједници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана