Ово су најскупљи градови на свијету

ГС
Ово су најскупљи градови на свијету

Најскупљи градови за живот су швајцарски Женева и Цирих, показало је актуелно истраживање компаније Нумбео коју је покренуо бивши софтверски инжењер Гугла из Србије Младен Адамовић.

Листа је креирана на основу поређења са трошковима живота у Њујорку који је добио оцјену 100, што значи да је сваки други град оцијењен на основу тога колико је скупљи или јефтинији у поређењу са Њујорком, преноси ЦНБЦ.

Најскупља Женева има вриједност индекса 101,7, а то показује да је живот у том граду за 1,7 одсто скупљи од Њујорка.

Процијењени мјесечни трошкови за живот једне особе у Женеви износе око 1.715 долара без станарине, док су процијењени мјесечни трошкови четворочлане породице око 6.300 долара, наводи Нумбео.

У другопласираном Цириху забиљежена вриједност индекса од 100,4. Једна особа мора да мјесечно издвоји 1.689 долара за живот у Цириху, не укључујући станарину, а четворочлана породица 6.184 долара.

Њујорк је трећи најскупљи град свијета, а изнад њега се налазе Сан Франциско, Бостон, Рејкјавик, Вашингтон, Сијетл, Лос Анђелес и Чикаго, што значи да се седам од 10 најскупљих градова свијета налази у Сједињеним Америчким Државама, преноси Б92.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана