Ово су најбољи дани за летење авионом: Има најмање гужве, а отказивања су минимална

Небојша Томашевић
Ово су најбољи дани за летење авионом: Има најмање гужве, а отказивања су минимална

Ево неколико савјета који ће вам помоћи да удобно летите, без стреса и гужве.

Ако желите да вам лет прође без проблема, потребно је да се мало забавите планирањем прије самог путовања. Отказивања летова се дешавају, на примјер, скоро 20% летова у 2024. је одложено, према америчком Бироу за статистику саобраћаја. 

Према Асоцијацији Америчких Аутомобила (ААА) од дана летења зависи и да ли ће они потенцијално бити отказани.

Савјети за резервацију летова

Петак и недјеља су напорни дани за путовања и због тога се авиони могу постројити и чекати на полијетање, што одлаже друге авионе који планирају да слете. Када један авион закасни да слети, то  може да створи низ одложених летова. ААА препоручује летење уторком, сриједом и суботом, када су аеродроми мање заузети.

Резервисање првог лета у дану такође може да вам помогне да избјегнете кашњење, јер су ноћни летови ријеђи од дневних и авион је вјероватно спреман за укрцавање. Сљедећа најбоља опција летења била би јутарњи лет. Стручњаци су за Њујорк пост савјетују да узмите у обзир временске прилике и климу када резервишете летове са пресједањима како бисте избјегли потенцијалне сњежне олује или топлотне таласе.

Пораните

Стручњаци су такође савјетовали људима да стигну на аеродром најмање два сата раније за домаће летове и три сата за међународне летове. Имајте на уму да чак и ако закасните, али сте још увијек у могућности да се укрцате на лет, ваш пртљаг можда неће стићи са вама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана