Ове седмице више сунчаних интервала, крајем године могућ снијег

Анадолија
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- Први дани астрономске зиме у Босни и Херцеговини протећи ће у стабилним временским приликама уз нешто више сунчаних интервала, посебно на подручју Херцеговине, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод (ФХМЗ) БиХ.

Јутра ће бити хладна, са слабим мразом у Босни који ће у другом дијелу седмице изостати. Дневне температуре током седмице ће расти и досезати у многим крајевима изнад десет степени. У пријеподневним сатима, могућа је магла или ниска облачност у котлинама и дуж ријечних токова у Босни.

Јутарње температуре зрака варираће од минус три до три у Босни, на југу Херцеговине до девет степени Целзијусових. Највише дневне температуре између три степена и девет, на југу земље до 13 степени. У другом дијелу седмице јутарње температуре варираће између један и пет степени у Босни, до 10 на подручју Херцеговине.

Према расположивим синоптичким подацима, пад температуре зрака и израженије падавине у Босни и Херцеговини прогнозирају се у сриједу (28. децембра). Падавине би углавном могле бити у облику снијега у Босни, а на подручју Херцеговине киша. Од сриједе па до краја прогнозног периода очекују се мање количине сњежних падавина у Босни.

Јутарње температуре варираће у распону између минус десет степени и минус три, у Босни до један у Херцеговини. Максималне температуре кретаће се између минус седам и минус један у Босни, до пет у Херцеговини.

У периоду око Нове године јутарње температуре ће се кретати и до минус 15 степени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана