Отворено регионално војно такмичење, минут ћутње за жртве у Србији

Срна
Отворено регионално војно такмичење, минут ћутње за жртве у Србији

САРАЈЕВО - Свечаном церемонијом вечерас је у Сарајеву отворено регионално војно такмичење "Балканске игре - полумаратон", које се одржава под покровитељством Међународног војног комитета за спорт.

Церемонији су на тргу испред Вијећнице, осим представника организатора такмичења Министарства одбране и Оружаних снага БиХ, присуствовали и представници земаља учесница и бројне друге званице.

На почетку церемоније окупљени су минутом ћутње одали почаст жртвама у Србији, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Генерални инспектор Министарства одбране генерал Мирсад Ахмић је обраћајући се окупљенима истакао велики значај овог такмичења и нагласио важну улогу Међународног војног комитета за спорт у јачању мира и пријатељства међу припадницима оружаних снага разних земаља.

-Ово је прилика да се подсјетимо на значај спорта у оружаним снагама. Спорт је одувијек играо веома важну улогу у животима наших припадника, и не само да им помаже у одржавању физичке форме, већ помаже и у изградњи пријатељства и тимског рада, што је кључно за успјех сваке мисије - истакао је Ахмић.

Начелник Одјељења за спорт и физичко вјежбање Заједничког штаба Оружаних снага БиХ, бригадир Кемал Суљевић истакао је значај спорта у зближавању људи у брисању баријера и бољем међусобном разумијевању.

Такмичење почиње сутра у осам часова испред Вијећнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана