Отворене нове операционе сала и просторије хируршке интензивне његе у болници у Фочи

Срна
Foto: Срна

ФОЧА- Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић данас је у Универзитетској болници у Фочи отворио просторије нових операционих сала и хируршке интензивне његе које су реконструисане и опремљене у оквиру пројекта модернизације ове здравствене установе чија је укупна вриједност 20 милиона КМ.

Шеранић, који је посјетио и интензивну његу за нехируршке гране у изградњи, те разговарао са представницима фочанске болнице, најавио је да слиједи завршетак педијатријског и гинеколошког одјељења, а потом ће се прећи на пријемни и ургентни блок.

"Пацијентима дајемо бољи квалитет здравствене заштите, а запосленима боље услове за рад", рекао је Шеранић новинарима у Фочи.

Он је нагласио да Министарство континуирано ради на унапређењу здравствене услуге широм Републике Српске, те да у вези са тим са Удружењем кардиолога Српске раде на планирању и осмишљавању мреже пружања адекватне услуге у лијечењу кардиоваскуларних болести.

"Имамо јасан пут шта радимо по питању сваке од болница, шта је то што је основно, али дајемо могућност и свакој од болница да се у неком посебном сегменту развија", нагласио је Шеранић.

Министар здравља и социјалне заштите истакао је да од директора болница у Републици Српској очекује да обезбиједе квалитетан и стручан кадар, те је позвао све младе који заврше Медицински факултет да се јаве у болнице у Српској гдје ће имати прилику да раде са квалитетним кадром и опремом и у добрим условима.

Директор Универзитетске болнице у Фочи Радмил Марић изјавио је да је ова здравствена установа друга у Српској по броју хируршких процедура, те да ће просторије нових операционих сала и хируршке интензивне његе унаприједити здравствену услугу у овој области.

Марић је истакао да су претходне три године радили у отежаним условима, али да је данас присутно велико задовољство јер је направљено нешто што је велики искорак за ову болницу.

"Након Универзитетског клиничког центра Републике Српске, болница смо која има највећи број хируршких процедура у односу на број примљених пацијената, тако да заслужујемо да имамо озбиљну хирургију, не само класичну, него и ортопедску, гинеколошку и сваку другу", рекао је Марић новинарима након што је са министром здравља и социјалне заштите Српске Аленом Шеранићем посјетио нове просторије.

Просторије нових операционих сала и хируршке интензивне његе реконструисане су и опремљене у оквиру пројекта "Модернизација Универзитетске болнице у Фочи" чија је укупна вриједност око 20 милиона КМ, а подразумијева реконструкцију, доградњу централног блока и набавку опреме.

До сада су, између осталог, завршени објекти поликлинике, онкологије, ангио-сала, неурологија, два спрата централног објекта са надоградњом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана