Отворене Last minute пријаве за Jahorina Ultra trail

Г.С.
Отворене Last minute пријаве за Jahorina Ultra trail

На конференцији за медије одржаној данас у Олимпијском бару на Јахорини најављено је до сада најспектакуларније издање Jahorina Ultra trail такмичења. О сад већ традиционално најзначајнијем љетњем догађају на Јахорини говориле су Ива Ивкић директор трке, Милица Кондић маркетинг менаџер команије М:тел и Ениса Њемчевић учесница овог такмичења.

Тим поводом Ива Ивкић рекла је медијма „Двије државе, много планина и један догађај мото је овогодишњег Jahorina Ultra trailа, зато што наша најдужа и најзахтевнија трка Ултра креће из Србије, са Мокре Горе, из хотела Ивер, а после 126 км завршава на Јахорини, хотел Рајска Долина. Она носи 5 ITRA поена и она је наш печат и понос и са њом смо померили границе у организацији траил трка, а са њом симболично и спајамо границе, односно двије државе Републику Србију и БиХ.  Негде на средини Ултра трке у Рогатици, из хотела Парке креће MAXI трка, која прати руту Ултре и после 70 км завршава у хотелу Рајска долина, а финишерима доноси 3 ITRA поена. Ове две трке стартују у суботу 23.7. док тркаче у недјељу, 24.7. очекују још двије трке мање захтјевне али ништа мање атрактивне – Миди и Мини.

Миди – је кружна рута дужине 27 км која почиње и завршава се код хотела Рајска долина на Јахорини. Омогућава тркачима да упознају све атрактивне предјеле Јахорине од голе Јахорине преко извора Праче и најатрактивнијих шумских дијелова који красе ову планину. За ову трку имамо и највише пријава, што нас радује, је на ови начин стварамо нове озбиљне траил тркаче. Мини – права посластица дужине 10 км која представља кружну руту која почиње и завршава се, испред Олимпијског бара. Посебно је атрактивно јер Мини трка ове године укључује и вожњу гондолом Пољице." 

Овогодишњи стартни пакети укључују посебно дизајниране Compressort мајице, изузетног квалитета прилагођеног управо потребама траил тркача, док је наградни фонд веома озбиљан и износи 15.000 КМ у новчаним и материјалним наградама, правилно распоређен по тежини трке. 

„Наш вриједни тим радни на припреми стаза, већ је почело маркирање, бирају се најљепши погледи и крајолици за фотографисање, припремили смо богате станице и желимо да сваке године будемо све бољи, тако да смо припремили и велики број изненадјења за такмичаре. Данас имам посебну част да на захтјев многобројних тркача отворимо ласт минуте пријаве које ће бити могуће до 18. јула, за све трке, осим за Ултру коју морамо затворити 14. јула. Зато овим путем желим да позовем све који су заинтересовани да искористе прилику још ове недеље да нам се придруже и испобају своје границе", додала је Ивкић.

Милица Кондић је додала:„Компанија М:тел је сада већ традиционално пријатељ Jahorina Ultra trail -а. Много цијенимо и стојимо иза истих вриједности иза којих стоји и овај догађај, с обзиром да промовише спортски дух, здрав живот и праве вриједности, али и туристички потенцијал наше земље и активности на Јахорини током љета. Изузетно смо поносни што смо дио ове приче, а ове године, као и претходне припремили смо вриједне награде у сарадњи са компанијом Самсунг, у виду уређаја за најуспјешније такмичаре", изјавила је овом приликом Милица Кондић, и додала: „За преостале посјетиоце планине Јахорине у овом периоду, припремили смо занимљиве активности, током којих ће они добити прилику да освоје једнако занимљиве награде. М:тел се изузетно радује и спремно дочекује овај сјајан траил догађај. Пријатељи смо и Олимпијског центра Јахорина, и самим тим присутни са својим активностима и подршком већ дуги низ година, и то нам причињава велику радост."

За медије, овом приликом говорила је и Ениса Њемчевић, и изразила велико задовољство што ће и ове године трчати на једној од 4 трке Jahorina Ultra trailа, те изјавила: „Желим искористити ову прилику да се захвалим на позиву али и искажем захвалност и узбуђење што сам опет ту као учесник Jahorina Ultra trail-а 2022. У претходном издању овог траил спектакла, по први пут, учествовала сам у трци дугој 50 километара, и иста је представљала заиста велики залогај за мене, док ове године учествујем у МИДИ трци, дужине 25 километара. Trail трчање је спорт који је заиста разноврстан, спорт који обухвата различите припреме, али који је предиван. Због тога бих позвала све оне који се до сада нису у истом окушали да се, уколико воле трчање и природу, што прије детаљније са њиме упознају и искористе прилику да стекну незаборавно искуство управо на Jahorina Ultra trailу", ријечи су којима је Ениса завршила своју изјаву. 

Организатори су се захвалили спонзорима М:тел, Петрол, Самсунг, Вода Сара, Sunnto, БеоСпорт, Coloseum club, Нутрино Лаб, Нелт, Еурознак, Брацом, Red Bull, Planet Bike, Дyнафит, Трек, Бест трговине, Шехер пак Сарајево, Nedomex, PharmaSan, Хотел Рајска Долина, Општина Рогатица, Мастер Физикал, Sport Vision, Златно Зрно, Скијалиште Ивер, Туристичка организација Републике Српске, Туристичка организација града Источно Сарајево, Туристичка организација Општине Пале, Визион, Хотел Парк, те Хотел Термаг. Али и медијским партнерима – Глас Српске и Независне новине, Аваз, РСГ радио, Антена Сарајево, Радио Mix, Лилиуму и Виво Студију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана