Отворене двије понуде за дигитализацију јавних РТВ сервиса

Срна
Foto: Агенције

САРАЈЕВО- У Министарству транспорта и комуникација у Савјету министара данас је одржано јавно отварање пристигле двије понуде у поступку набавке опреме за дигитални пренос и емитовање за Пројекат дигитализације Јавних РТВ сервиса у БиХ.

Прва група понуђача "Сириус 2010" Бањалука и "ОИВ" Загреб дала је понуду од 25.535.112 КМ без ПДВ-а, док је понуда друге групе понуђача "МИБО комуникације" Сарајево, "Роминг Нетворкс" Бањалука, "УНИС телекомуникације" Мостар и "Флејм дејта текнолоџис" СРЛ Румунија износила 25.532.239 КМ без ПДВ-а.

"У наредном периоду извршиће се евалуација понуда, те избор најповољнијег понуђача који испуњава услове јавног позива", саопштено је из ресорног министарства.

Министар транспорта и комуникација у Савјету министара Един Форто нагласио је да је успјешно окончање ове јавне набавке од круцијалног значаја за процес дигитализације у БиХ, који касни готово деценију за европским земљама.

Дигитализација телевизијског сигнала, усаглашена у оквиру Женевског споразума из 2006. године чији је потписник и БиХ подразумијевала је гашење аналогног телевизијског сигнала до средине 2015. године, што се до сада није догодило.

"Недопустиво је да БиХ остане усамљен случај у региону и остатку Европе и крајње је вријеме да, иако са готово деценијом кашњења, наши грађани осјете бенефите дигитализације РТВ сигнала", поручио је Форто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана