Отворена новоизграђена амбуланта у Јошавци

Срна
Foto: Инстаграм/ Mинистарство здравља Српске

ЧЕЛИНАЦ - У челиначкој мјесној заједници Јошавка данас је отворена новоизграђена амбуланта у чију изградњу и опремање је уложено готово 500.000 КМ.

Амбуланту су отворили министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, начелник општине Челинац Владо Глигорић и директор локалног Дома здравља Драшко Купрешак.

Шеранић је истакао да је Влада обезбиједила 300.000 КМ из програма јавних инвестиција, те да је објекат вишенамјенски, па се у њему, осим амбуланте породичне медицине, налазе и стоматолошка амбуланта, апотека и лабораторија.

“Ова компактна цјелина биће на услузи грађанима, не само Јошавке већ и околних мјеста. Општина Челинац је и на овај начин показала како се грађанима омогућава оно што је најважније за њих, а то су здравствена заштита и безбједност”, рекао је Шеранић новинарима након отварања амбуланте.

Према његовим ријечима, овдје ће грађанима бити омогућени и превентивни специјалистички прегледи, што је од посебног значаја.

Начелник општине Челинац Владо Глигорић нагласио је да је овај пројекат био један од приоритета у овој локалној заједници.

“Челинац има осам тимова породичне медицине, пет у централном Дому здравља и по један у Бранешцима, Дубрави Старој и сада овдје у Јошавци. Ово је веома важан посао локалне заједнице и Владе Републике Српске”, нагласио је Глигорић.

Он је навео да је ово модеран објекат површине 141 метар квадратни прилагођен потребама грађана.

“Осим подршке Владе Српске, изградњу објекта подржао је и Кабинет предсједника Републике Српске обезбјеђујући средства за уређење простора и изградњу темеља. Општина је издвојила више од 100.000 КМ. Приводимо крају и опремање за које је обезбијеђено 40.000 КМ”, рекао је Глигорић.

Директор Дома здравља Челинац Драшко Купрешак навео је да је стратешко опредјељење ове установе да исти ниво здравствене заштите имају мјештани и у Челинцу и у околиним мјесним заједницама.

“Овдје смо обезбиједили услове да здравствени професионалци могу да пруже максимум у збрињавање пацијената. У Јошавци је регистровано 1.200 пацијената, а очекујемо да ће тај број бити и већи, јер је знатан број мјештана околних села био регистрован у Челинцу”, рекао је Купрешак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана