Отворена надограђена и адаптирана зграда Тужилаштва

Срна
Foto: принтскрин

САРАЈЕВО - У Сарајеву је данас отворена надограђена и адаптирана зграда Тужилаштва БиХ, вриједности 3,78 милиона КМ.

Нову уређену зграду отворили су вршилац дужности главног тужиоца Миланко Кајганић и министар правде у Савјету министара Јосип Грубеша. Зграда је укупне површине 3.394 метара квадратних а корисна површина износи износи 2.966 метара квадратних.

Надоградња и адаптација је највећим дијелом извршена је средствима БиХ. Просторије у којима су сада смјештени тужиоци, сарадници, стручно и административно особље испуњавају захтјевне услове из области техничке и информатичке опремљености, као и прописане безбједносне и техничке стандарде, потребне за ефикасан рад на тужилачким предметима, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Објекат има и предвиђене просторије за адекватно чување и архивирање документације, простор прилагођен кретању лица са инвалидитетом, ходнике и просторије за повезаност са новом зградом, као и сва потребна техничка рјешења за функционисање правосудне институције.

Из Тужилаштва су навели да ће раније капацитете уступити на кориштење Суду БиХ и Високом судском и тужилачком савјету /ВСТС/ БиХ. Тужилаштво БиХ је захвалило Министарству правде и свим институцијама које су помогле у рјешавању дугогодишњег проблема смјештаја. Поручили су грађанима БиХ да "око 250 запослених у овој институцији наставља интензиван ради на јачању владавине права и безбједности свих грађана процесуирањем починилаца најтежих кривичних дјела, која су у њиховој надлежности, а на европском путу БиХ".

Овим поводом Кајганић је уприличио свечани пријем за званичнике партнерских правосудних институција Суда БиХ, Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ и Министарства правде.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана