Откривено 45 радника на црно, запечаћено 18 објеката

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- Порески инспектори извршили су на ширем подручју Федерације БиХ /ФБиХ/ 284 надзора, у којима су открили 45 непријављених радника, те запечатили 18 објеката и у 126 случајева издали прекршајне налоге са укупно изреченим новчаним казнама у износу 360.150 КМ.

У овим акцијама откривена су 74 обвезника који нису евидентирали промет путем фискалног уређаја, пет обвезника који нису имали инсталиран фискални уређај и четири објекта који су обављали дјелатност без одобрења за рад надлежног органа.

Овим контролама били су обухваћени порески обвезници који обављају различите услужне дјелатности, саопштено је из Пореске управе ФБиХ.

Пореска управа позива судове да благовремено и у законом прописаном износу изричу санкције, како би имале бржи и већи превентивни учинак, јер санкција која се брзо изриче и кад је мања има већи учинак од веће санкције која се изриче након дужег времена.

"Изрицање санкција након неколико година и још у износу мањем од законског минимума има мали васпитни учинак на пореске обвезнике и поштовање закона. Будите партнер Пореске управе у поштовању пореских прописа и смањењу сиве економије", напомиње се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана