Откривен могући узрок тровања дјеце у Требињу

Г.С.
Откривен могући узрок тровања дјеце у Требињу

ТРЕБИЊЕ - Сумња се да је прекомјерна количина хлора у ваздуху узрок инцидента на дјечијем језеру који се догодио због прекида у напајању струјом када су аутоматска постројења за хлорисање воде била ван функције, саопштио је Туристичко-рекреативни комплекс Град Сунца Требиње након што је осморо дјеце послије боравка у том комплексу смјештено у требињску Болницу због знакова тровања.

- Доласком струје поново је успостављено аутоматско хлорисање воде, те сумњамо да је створен ваздушни чеп са прекомјерном количним хлора - наводи се у саопштењу и додаје да су обавијештене све надлежне институције како би се утврдио прави узрок тог догађаја.

У саопштењу се наглашава да су дјеца која су имала реакцију уредно хоспитализована и да се добро осјећају, јавља РТРС.

Из Пословног система Свислајн-Таково и њиховог огранка Град Сунца су додали да су сва остала језера несметано и безбједно функционисала.

- На свим језерима у оквиру комплекса, па и на дјечијем параметри воде су били у границама референтних вриједности. Људски фактор није затајио - додаје се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да тај туристичко-рекреативни комплекс има све неопходне, законски потребне акте о процјени ризика на купалиштима, издате од овлаштених органа, да дневно контролише квалитет воде и посједује све неопходне анализе од Института за јавно здравство које показују све параметре у референтним вриједностима.

Дјеца остају на посматрању

Подсјећамо, осморо дјеце узраста од пет до осам година збринуто је у Болници у Требињу због симптома тровања. Њихово здравствено стање је стабилно, али ће до сутра ујутро бити задржани на посматрању.

Пет уобичајених стања која саботирају губитак килограма

Било да имамо премало или превише килограма, истраживање Свјетске здравствене организације показује да наша тежина утиче на наше физичко и ментално благостање више од било ког другог фактора

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана