Отклоњени технички проблеми са ИЗИС-ом

Срна
Отклоњени технички проблеми са ИЗИС-ом

БАЊАЛУКА - Технички проблеми који су јутрос успоравали рад у Интегрисаном здравственом информационом систему (ИЗИС) отклоњени су и он нормално функционише, речено је у Фонду здравственог осигурања (ФЗО) Републике Српске.

Из ФЗО подсјећају да у случајевима када се десе потешкоће у раду ИЗИС-а све здравствене установе које су у том систему могу да раде и у папирној форми, како пацијенти не би били ускраћени за здравствене услуге.

У Фонду напомињу да овакве ситуације нису неуобичајне, да се најчешће дешавају због преоптерећености система, не само у Републици Српској, већ у свим интегрисаним здравственим информационим системима.

- Управо из тог разлога Фонд је предвидио овакве ситуације и још приликом доношења прописа у вези са ИЗИС-ом дефинисан је начин поступања у случају потешкоћа у раду система - рекли су у Фонду здравственог осигурања Републике Српске.

Из ФЗО напомињу да је пословни информациони систем Фонда све вријеме био у функцији и здравствене установе имале су могућност да путем њега дођу до потребних информација за њихов рад, попут да провјере статус осигурања и друго.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана