Отказано путовање бањалучких основаца на Јахорину

M.Л.
Отказано путовање бањалучких основаца на Јахорину

БАЊАЛУКА – Основна школа "Бранко Радичевић" из Бањалуке отказала је одлазак на Јахорину за ученике петог разреда који су сутра требали да путују у школу у природи у хотелу "Небојша" све док не буду готове све анализе узетих узорака у том угоститељском објекту.

Потврдио је то за "Глас Српске" директор те бањалучке школе Синиша Рендић, нагласивши да су путовање отказали из безбједносних разлога.

- Из хотела су нас обавијестили да док не буду завршене све анализе неће примати дјецу, тако да смо и ми родитеље наших ђака обавјестили да се школа у природи пролонгира те да ће нови термин највјероватније бити у јуну. Здравље дјеце је најпрече – рекао је Рендић и додао да је на Јахорину требало да иде око 80 ученика петог разреда.

Група од 90 ученика петог разреда из приједорске ОШ "Петар Кочић" вратила се дан раније из школе у природи из хотела "Небојша" јер је половина дјеце добила стомачне тегобе, њих 16 завршило је на инфузији, а по повратку у Приједор четворо је било и у болници.

Узрок стомачних тегоба код приједорских основаца који су протеклог викенда боравили у школи у природи у хотелу "Небојша" на Јахорини ни пет дана касније није познат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана