Освештани темељи храма Пресвете Богородице у Подрашници

Г.С.
Foto: Срна

МРКОЊИЋ ГРАД - Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки и рмањски Сергије данас је у мркоњићком селу Подрашница освештао темеље новог храма Покрова Пресвете Богородице.

У бесједи многобројним вјерницима епископ Сергије је рекао да се уз Божији благослов кренуло у изградњу новог храма на мјесту старог, истичући да ће то бити мјесто гдје ће се вјерни народ окупљати и изнова молити.

„Драга браћо Бог се не појављује само у срцима нашим, него и у храму. Бог се налази на сваком мјесту у овој светој творевини коју нам је даровао је стварао овај свијет“, рекао је епископ Сергије.

Протојереј Александар Ђурић изјавио је да је план да изградња цркве буде завршена до храмовне славе Покрова Пресвете Богородице.

Он је додао да ће храм бити изграђен уз помоћ црквене и локалне заједнице, Владе Републике Српске, парохијана и људи добре воље, који желе да помогну.

„Разлог комплетне реконструкције објекта је дотрајалост, а стари храм је уклоњен одлуком црквеног и грађевинског одбора и парохијана“, рекао је Ђурић.

Освештању темеља присуствоало је свештенство из намјесништва кључког и мркоњичког, представници општине и многобројни вјерници ове и сусједних парохија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана