Остојић: Хапшења у Зворнику наставак лова на Србе - ИСПРАВЉЕНО

Срна
Foto: БОРС

БАНЈАЛУКА - Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић рекао је да су данашња хапшења бивших припадника Војске Републике Српске и Министарства унутрашњих послова на подручју Зворника наставак лова на Србе који је почео 1996. године и да “ово не може више да се трпи”.

”Не знам чему ово води. БОРС је хапшења оштро осудио и биће у пуном капацитету уз градску Борачку организацију Зворник. Имамо информације и да ће Градска управа Зворника пружити подршку ухапшенима”, рекао је Остојић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да БОРС ова питања не може ријешити сама и да треба сачинити стратегију на нивоу институција Српске јер, како је нагласио, ово не може више да се трпи.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ данас су на подручју Зворника ухапсили седам лица осумњичених за геноцид.

Напомена

У посљедњој реченици првобитно објављеног текста стајало је: “Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ данас су на подручју Зворника ухапсили седам лица осумњичених за наводни геноцид.“, што је портал Раскринкавање оцијенио као “манипулисање чињеницама”.

Због тога смо обрисали нетачну констатацију да је у питању сумња за наводни геноцид и на тај начин накнадно исправили текст.

Портал Раскринкавање у својој анализи истиче да су за геноцид у Сребреници у судским поступцима пред Међународним кривичним судом за бившу Југославију представљене хиљаде материјалних доказа и стотине свједочења, те да су у судским процесима учествовали правни стручњаци из цијелог свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана