Остојић: БОРС - Стуб Републике Српске

Srna
Foto: predsjednikrs.net

БАЊАЛУКА - Борачка организација Републике Српске /БОРС/, која постоји већ 30 година и окупља истинске ствараоце Српске, је стуб Републике Српске и често корективни фактор друштва јер је њен приоритетни задатак очување Српске, рекао је Срни предсједник ове организације Радан Остојић.

Остојић је нагласио да је обиљежавање 30 година постојања Борачке организације важан датум за све чланове БОРС-а, али и за све борце Републике Српске и саму Српску.

"Да је Борачка организација Републике Српске оправдала своје постојање говоре бројне активности које је проводила током свог постојања, као и податак да ужива велико повјерење борачких категорија јер има више од 100.000 чланова, међу којима више од 20.000 ратних војних инвалида и више од 10.000 чланова породица погинулих бораца", навео је Остојић.

Он је нагласио да се Борачка организација током цијелог свог постојања залаже за побољшање свеукупних права борачких категорија.

"На том путу остаћемо и у наредном периоду. Радићемо на увећању права породица погинулих, ратних војних инвалида, а посебно на увођењу јединственог борачког додатка како би сви борци који су учествовали у одбрани Републике Српске имали надокнаду адекватну доприносу датом у Одбрамбено-отаџбинском рату", рекао је Остојић.

Он је свим члановима Борачке организације честитао 30 година њеног постојања.

Борачка организација Републике Српске невладина је организација основана 1993. године која окупља борце Војске Републике Српске који су учествовали у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Влада Републике Српске утврдила јој је у октобру 2007. године статус организације од посебног интереса за Републику.

Основни циљ Борачке организације је очување Републике Српске, побољшање материјалног и друштвеног положаја борачких категорија и његовање традиције Одбрамбено-отаџбинског рата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана