Особама са Дауновим синдромом посао у хотелу „Вучко“ на Јахорини

СРНА
Особама са Дауновим синдромом посао у хотелу „Вучко“ на Јахорини

БАЊАЛУКА - Директор Установе за социјалну рехабилитацију особа са инвалидитетом "Даун синдром центар" Бањалука Зоран Јелић рекао је да ће девет особа са Дауновим синдромом крајем октобра добити посао у хотелу "Вучко" на Јахорини захваљујући амбасадору овог центра Влади Ђајићу.

"Ријеч је о првом стварном запошљавању особа са Дауновим синдромом на овим просторима које ће у хотелу `Вучко` радити као кувари, конобари, собарице, радници у вешерају и хигијеничари", рекао је Јелић.

Он је најавио ускоро пут у Беч гдје ће чланови "Даун синдром центра" играти представу "Роко и Цицибела", а биће организовано и донаторско вече за прикупљање помоћи за ове особе.

Ђајић је данас посјетио "Даун синдром центар", гдје се увјерио у кулинарске способности чланова овог центра, који су побиједили на недавно одржаној "Котлићијади" у Бањалуци.

Он је навео да су чланови "Даун синдром центра" дошли код њега с циљем да им буде амбасадор и да им помогне, али да су они заправо помогли њему.

"Другачије гледам на свијет када сам са њима, другачије гледам на себе, на своје могућности и потребе и више уживам у животу. Препоручујем да сви тако гледамо, уживамо у томе какви јесмо и шта имамо, а не да будемо фрустрирани, незадовољни и несрећни због онога што немамо", истакао је Ђајић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана