Основци оживјели парк цртежима у част Рафинерије нафте Брод

Г.С.
Foto: В. Трипић

БРОД - Рафинерија нафте Брод свечано је обиљежила 130 година постојања, и то манифестацијом намијењеном најмлађим суграђанима ове општине који су учествовали у конкурсу за избор најбољег цртежа на асфалту и папиру.

- Већ 130 година Рафинерија расте и развија се заједно с општином Брод, а обиљежавање њене годишњице смо посветили управо онима који расту и развијају се с нама, а то су наша дјеца - казали су из Рафинерије.

Готово 250 основаца, који су јуче поподне оживјели градски парк, пред собом су имали задатак да кроз своје цртеже прикажу шта се све прави од нафте и гаса, а неки су осликали и своје родитеље који раде у Рафинерији.

Малишани су кроз своје рукотворине оживјели и теме као што су "Мој град Брод и Рафинерија нафте" те "Српско-руско пријатељство држава и генерација".

Конкурс за избор најбољег цртежа отворио је генерални директор Рафинерије нафте Брод Анатолиј Вацлавич Караљус  који је уз честитке учесницима нагласио да нико од њих неће отићи кући празних руку.

- Ове године Рафинерија навршава 130 година постојања, и без обзира на низ промјена кроз њену историју, она и даље ради и радиће за добробит свих становника Брода, као и цијеле Републике Српске - казао је Караљус.

Ипак, како каже, ова манифестација није била посвећена само обиљежавању годишњице Рафинерије, него највећем богатству које имамо, а то су дјеца.

Конкурс је одржан уз подршку општинске управе Брод, као и Туристичке организације општине Брод, док су учествовали основци до петог разреда ОШ "Лијешће" и ОШ "Свети Сава".

Како је овом приликом истакао директор Туристичке организације општине Брод Горан Вукојевић жеља им је била да градски парк поново оживи, а ова манифестација је била савршена прилика за то.

- Кад видим парк пун дјеце и мени је срце пуно јер знам да ће им ово дружење остати у сјећању као лијепа успомена из њиховог дјетињства - каже Вукојевић.

Манифестација је окупила око 250 ученика те више од 30 екипа, који су се одмах бацили на посао те украсили парк с готово 80 цртежа на асфалту, док су други своје умијеће показали на папиру.

Дјецу су забављали бројни аниматори, док су се за атмосферу побринули Маша и Медо, а на расположење су утицали и разноврсни поклони.

Прва три мјеста за најбоље цртеже на папиру су освојили Вања Пурић - на првом мјесту, док је друго мјесто заслужила Доротеа Кршић, а треће Викторија Јовичић.

Од бројних екипа које су осликавале асфалт, прво мјесто је освојила екипа број 18, друго екипа број 27, а треће мјесто број 11. ++++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана