Основана фондација у част Ангелине Аћимовић настрадале у ОШ Владислав Рибникар

Танјуг
Foto: 24седам

БЕОГРАД - У знак сјећања на трагично настрадалу девојчицу Ангелину Аћимовић, као и на све жртве настрадале 3. и 4. маја прошле године у Основној школи Владислав Рибникар, Дубони и Малом Орашју, породица Аћимовић основала је фондацију која ће носити име њихове кћерке, саопштено је из ове фондације.

Рад фондације “Ангелина” биће усмјерен на чување успомене на жртве, као и превенцију таквих трагедија у будућности кроз упознавање дјеце, родитеља и наставника са опасностима које носе интернет и друштвене мреже.  

Отац настрадале Ангелине, Анђелко Аћимовић, истиче да је неопходан стални рад на значају васпитавања дјеце у породици и школи. 

“Управо из тог разлога фондација ће се бавити очувањем фактора који јачају породицу као основу друштва и брану против деструктивних појава у свету, као и код нас”, навео је он и додао да ће кроз рад фондације, њихова ћерка наставити да живи.

“Ангелина је била наше светло, наша радост, наша нада. Њен трагични одлазак је оставио празнину коју ништа не може испунити. У знак сећања желимо да створимо нешто вредно, нешто што ће трајати и што ће одражавати све оно лепо и невино што је она представљала”, рекао је Аћимовић.

Фондација “Ангелина” није само начин да се чува њено сјећање већ и да се настави њена мисију, поручио је он. 

“Желимо да наша деца одрастају у духу вредности које је она носила са собом, а да наша подршка буде ослонац породицама које су, такође, претрпеле губитке. Позивамо све људе добре воље да се придруже овој мисији, да заједно очувамо сећање на наше анђеле и да учинимо свет бољим местом, баш онаквим каквим га је Ангелина сањала”, рекао је Аћимовић.

Ангелина је похађала школу моде гдје је показала велики таленат у креирању хаљина, а њена породица одлучила је да покрене иницијативу да се оживе неке од њених креација. 

Тим поводом 17 познатих дизајнера подржало је ову иницијативу, дало свој лични печат у изради хаљина према Ангелининим скицама које ће бити изложене у пословном дијелу у шопинг зони Сава Центра од 18. Марта а сви који буду желели да подрже мисију фондације, имаће могућност да купе изложене хаљине, а сва средства биће усмерена у њен даљи рад.

Фондација “Ангелина” наставиће да ради на остваривању идеја и вриједности настрадале дјевојчице, те ће кроз своје активности настојати да очува сјећање на све жртве ових трагичних догађаја. 

Рад Фондације је непрофитан, заснован на прикупљању донација, спонзорстава, добровољних прилога и поклона.

Сви заинтересовани појединци и компаније позвани су да се придруже овој хуманитарној мисији и допринесу заједничком циљу чувања успомене на недужне жртве, наводе из поменуте фондације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана