Основан Актив директора дома здравља

СРНА
Основан Актив директора дома здравља

ДОБОЈ - У Добоју је данас, у присуству министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Алена Шеранића, основан Актив директора домова здравља који обезбјеђују примарну здравствену заштиту у Српској.

Чланови Актива су директори укупно 55 домова здравља у Републици Српској, а за предсједника је изабран директор добојског Дома здравља Владимир Марковић.

Марковић је рекао новинарима да ће Актив, као савјетодавно тијело ресорног министарства, на једном мјесту разматрати проблеме са нивоа примарне здравствене заштите како би се они рјешавали на добробит грађана.

Актив је формиран с циљем ефикаснијег остваривања здравствене заштите организовањем функционалног повезивања и усклађивања рада здравствених установа примарног нивоа здравствене заштите. 
Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да ће Актив директора домова здравља Републике Српске, који је данас основан у Добоју, служити ефикаснијем и квалитетнијем приступању рјешавања одређених проблема у оквиру примарне здравствене заштите.

Шеранић је рекао новинарима да ово тијело може много да помогне у организацији здравствене заштите и људских ресурса, у погледу знања и вјештина.

"Ово тијело ће имати могућност да без министарства комуницира и размјењује добре идеје, кадрове и опрему ако за то постоји одређена потреба", истакао је Шеранић.

Он је рекао да очекује добру сарадњу ресорног министарства са Активом директора домова здравља Републике Српске у чијем фокусу рада ће бити унапређење здравствене заштите пацијената, подсјетивши да је ово тијело проистекло из Закона о здравственој заштити Републике Српске.

Предсједник Актива директора домова здравља Републике Српске Владимир Марковић рекао је новинарима да је Актив савјетодавно тијело које ће бити на услузи домовима здравља и ресорном министарству у циљу унапређена примарнер здравствене заштите.

"Сви проблеми који постоје у примарној здравственој заштити брже ће се усмјерити према министарству", истакао је Марковић, који је и вршилац дужности директора Дома здравља у Добоју.

У Добоју је одржана оснивачка скупштина Актива директора домова здравља Републике Српске, чији ће циљ бити ефикасније остваривање здравствене заштите кроз организовање функционалног повезивања и усклађивања рада здравствених установа примарног нивоа здравствене заштите.

Актив директора јавних здравствених установа домова здравља формира се за подручје Републике Српске и чине га директори домова здравља у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана