Оснива се центар за синолошка истраживања у Бањалуци

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Ректор бањалучког Универзитета Радослав Гајанин и директор Истраживачког центра иницијативе "Појас и пут" при Универзитету за језик и културу у Пекингу Сју Баофенг потписали су у Пекингу Споразум о оснивању центра за синолошка истраживања у Бањалуци.

Овај истраживачки центар међународног је значаја, а његов циљ је продубљивање научноистраживачког рада између Универзитета у Бањалуци и Универзитета у Кини, саопштено је из бањалучког Универзитета.

Центар за синолошка истраживања на Универзитету у Бањалуци представљао би базу свих синолога у Републици Српској и БиХ, који би радили на заједничким пројектима и публикацијама.

У радној посјети Кини, осим Гајанина, бораве и проректор Универзитета у Бањалуци за људске и материјалне ресурсе Далибор Кесић, директор Конфуцијевог института и шеф Студијског програма синологије Љиљана Стевић и асистент на Студијском програму синологије Ања Мудреновић, који су тренутно у Пекингу на Глобалној конференцији Конфуцијевих института.

Током боравка у Пекингу, делегација из Бањалуке посјетила је и Универзитет за међународне студије у Пекингу, са којим бањалучки Универзитет има потписан споразум о оснивању језичке лабораторије и испитног центра за српски језик као страни.

Делегација Универзитета у Бањалуци током боравка у Пекингу посјетила је и Амбасаду БиХ у Пекингу.

Споразум о оснивању центра за синолошка истраживања на Универзитету у Бањалуци потписан је јуче у Пекингу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана