ОШ "Јован Јовановић Змај": Орден Његоша првог реда- нови подстрек за рад

Срна
Foto: Агенције

ТРЕБИЊЕ- Запослени у Основној школи "Јован Јовановић Змај" у Требињу, коју је предсједник Републике Српске Милорад Додик одликовао Орденом Његоша првог реда поводом Дана Републике, поносни су на ово признање које за њих представља додатни подстрек да још више унаприједе рад у будућности, изјавио је Срни директор школе Дарко Јегдић.

Јегдић је истакао да им много значи одликовање које су добили од предсједника Додика за јубиларних 140 година постојања Школе.

Он је напоменуо да је Школа одликована за радне успјехе и резултате које постижеу образовању.

"Ово је признање за све бивше и садашње раднике Школе и треба да нам буде мотивација у будућем раду да сваки запослени у свом домену још више унаприједи свој, а тиме и рад цијеле установе са овако дугом традицијом", истакао је Јегдић.

Он је навео да ученици ове школе стандардно постижу добре резултате на такмичењима и изразио наду да ће тако наставити.

Предсједник Српске Милорад Додик је поводом 9. јануара - Дана Републике одликовао заслужне грађане и институције.

Девети јануар се слави као Дан Републике Српске јер је тог датума 1992. године настала под првобитним називом Република српског народа у БиХ.

Српску су основали српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ након што су прегласани у кључним питањима о опстанку Југославије, а припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба, који су имали статус конститутивног народа. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана