Оружане снаге БиХ примају војнике, а ево и детаља конкурса

GS
Foto: Facebook

Министарство одбране Босне и Херцеговине ће у петак, 19. јула објавити оглас за пријем 400 младих људи у професионалну војну службу у Оружане снаге БиХ, са роком пријаве 21 дан од дана објављивања на службеној wеб-страници Министарстава одбране БиХ, што ће овој популацији осигурати сталан и сигуран посао, професионалну каријеру и могућност напредовања у Оружаним снагама БиХ.

Ради се о формацијским мјестима у Оружаним снагама БиХ која се попуњавају кандидатима из реда сва три народа у БиХ, као и из реда осталих, саопћено је из Министарства одбране БиХ.

Министарство одбране БиХ на овај начин пружа могућност и погодност младим људима у БиХ, који испуњавају услове и буду одабрани кроз објективан и транспарентан процес пријема, да имају изазован посао са сигурном плаћом и могућност континуираног професионалног развоја и напредовања у каријери у Оружаним снагама БиХ.

На оглас се могу пријавити младићи и дјевојке који имају завршену средњу школу ИИИ и ИВ степена, да нису млађи од 18 година, нити старији од 27 година и да испуњавају услове огласа расписаног за одређено формацијско мјесто.

Потребне информације и обрасце за пријаву кандидати ће моћи преузети на службеној интернет страници Министарства одбране БиХ (www.мод.гов.ба) или лично добити од центара за регрутовање и транзицију и информирати се путем сљедећих телефона:

- Центар за регрутовање и транзицију Сарајево, тел. 033/773-437

- Центар за регрутовање и транзицију Бања Лука, тел. 051/335-886

- Центар за регрутовање и транзицију Чапљина, тел. 036/811-084

- Центар за регрутовање и транзицију Тузла, тел. 035/814-954

Тестирања кандидата ће се обавити у центрима за регрутовање у: Сарајеву - касарна "Рајловац", Бањој Луци - касарна "Козара", Чапљини - касарна "Божан Шимовић" и Тузли - војна база "Аеродром Дубраве".

Након завршених тестирања, Комисија за избор ће обавити интервју са најуспјешнијим кандидатима и, након завршеног интервјуа, извршити избор и предложити министру одбране БиХ кандидате за упућивање на основну војничку обуку.

Кандидати који успјешно заврше основну војничку обуку примају се у војну службу у почетном чину војника на формацијска мјеста на која буду изабрани у процесу пријема, преноси Акта.ба

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана