Оружане снаге БиХ примају 300 војника, ово су услови

Анадолија
Оружане снаге БиХ примају 300 војника, ово су услови

САРАЈЕВО - Министарство одбране БиХ данас је објавило оглас за пријем 300 кандидата у професионалну војну службу у почетном чину војника Оружаних снага БиХ.

Рок за предају пријава са пратећом документацијом је 21 дан, од дана објављивања на службеној интернет страници Министарстава одбране БиХ (www.mod.gov.ba).

Пријемом у професионалну војну службу Оружаних снага БиХ, младићима и дјевојкама који испуњавају услове и буду одабрани кроз објективан и транспарентан процес пријема ће бити обезбијеђени сталан, изазован и сигуран посао, као и могућност континуираног професионалног развоја и напредовања у каријери.

На оглас се могу пријавити младићи и дјевојке који имају завршену средњу школу III и IV степена, да нису млађи од 18 година нити старији од 27 година и да испуњавају услове огласа расписаног за одређена формацијска мјеста, која се попуњавају кандидатима из реда три народа у БиХ, као и из реда осталих.

Потребне информације и обрасце за пријаву кандидати ће моћи преузети на службеној интернет страници Министарства одбране БиХ (www.mod.gov.ba на линковима: Огласи/Конкурси: http://www.mod.gov.ba/aktuelnosti/oglasi/?id=101302 и Постани припадник ОС БиХ), или лично добити од центара за регрутовање и транзицију, и информирати се путем сљедећих телефона:

а) Центар за регрутовање и транзицију Сарајево, тел. 033/773-437;

б) Центар за регрутовање и транзицију Бања Лука, тел. 051/335-886;

ц) Центар за регрутовање и транзицију Чапљина, тел. 036/811-084 и

д) Центар за регрутовање и транзицију Тузла, тел. 035/814-954

Тестирања кандидата ће се обавити у центрима за регрутовање у: Сарајеву - касарна “Рајловац“, Бањој Луци - касарна “Козара“, Чапљини - касарна “Божан Шимовић“ и Тузли - војна база “Аеродром Дубраве“.

Након завршених тестирања, Комисија за избор ће обавити интервју са најуспјешнијим кандидатима и, након завршеног интервјуа, извршити избор и предложити министру одбране БиХ кандидате за упућивање на основну војничку обуку.

Кандидати који успјешно заврше основну војничку обуку примају се у војну службу у почетном чину војника на формацијска мјеста на која буду изабрани у процесу пријема, објавио је Уред за односе с јавношћу Министарства одбране БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана