Организација породица погинулих и несталих: Српска гарант опстанка Срба, чувати њене институције

Срна
Организација породица погинулих и несталих: Српска гарант опстанка Срба, чувати њене институције

БАЊАЛУКА - Република Српска је гарант опстанка Срба на овим просторима, због чега је потребно чувати њене институције, саопштено је из Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила.

Из ове организације најоштрије осуђују поступке Суда и Тужилаштва БиХ и сматрају да потврђивање оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и директора "Службеног гласника" Милоша Лукића представља поновни отворени напад на Српску и њене институције.

"У овом случају у лику Милорада Додика који врши највишу функцију у Републици Српској и то не само на њега, него на све Србе у Републици Српској који неће дозволити да такозвани моћници из земље и свијета раде шта год им падне на памет и то против оних који бране оно што су наши најмилији крвљу створили", истиче се у саопштењу.

Било би им боље, наводе из Организације, да се позабаве својим пословима, а да нас пусте да живимо у миру и преносимо са кољена на кољено о ономе шта се десило у протеклом рату с циљем да се тако нешто никада више не понови. "Страдање српског народа мора бити видљиво свима, јер је то само завјет да се не понови никада", наводи се у саопштењу.

Из Организације истичу да потомци погинулих бораца Војске Републике Српске морају чувати Српску заједно са представницима власти у миру и не смију дозволити њено урушавање по цијену свега. Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са представницима Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана