Орден части команданту хеликоптерске јединице МУП-а Србије!

Срна
Foto: predsjednikrs.rs/Борислав Здриња

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је данас Орден части са сребрним зрацима команданту Хеликоптерске јединице МУП-а Србије Ненаду Недићу за лична достигнућа, признат јавни рад и резултате који доприносе општем напретку и учвршћивању пријатељских односа између Србије и Српске.

Додјела је уприличена у Палати Републике на пријему за припаднике ове јединице и Хеликоптерског сервиса Републике Српске, који су показали хуманост, одлучност и изузетну храброст у вишедневној борби са ватреном стихијом у Националном парку "Сутјеска" и на подручју Билеће, штитећи становништво и материјална добра Републике Српске.

 Милорад Додик рекао је да Орден части са сребрним зрацима који је уручио команданту Хеликоптерске јединице МУП-а Србије Ненаду Недићу представља знак пажње и захвалио Србији јер јој је Република Српска приоритет.

Након што је Недићу уручио орден за лична достигнућа, признат јавни рад и резултате који доприносе општем напретку и учвршћивању пријатељских односа између Србије и Српске, Додик је истакао да је потписана Декларација темељ односа Српске и Србије.

-Огледа се и у практично смилу предане сарадње наших институција - нагласио је Додик на пријему за припаднике ове јединице и Хеликоптерског сервиса Републике Српске, који су показали изузетну храброст у вишедневној борби са ватреном стихијом у Националном парку "Сутјеска" и на подручју Билеће.

Због тога је, каже, одлучио да Недићу додијели орден јер представља знак пажње и захвалности.

Он је додао да се покушава и Хеликоптерски сервис Српске осигурати најбоља средства за рад јер учествују и у гашењу пожара и медицинским евакуацијама и тако спашавају животе.

-Знам да сте ангажовани и на другим мјестима, али сте овдје дочекани са посебном љубављу -истакао је Додик.

Недић је истакао да му је велика част бити у овом амбијенуту са предсједником Републике Српске, нагласивши да ово није орден за појединца већ за све момке, пилоте и механичаре који помажу Српској.

-Гдје год се налазио српски народ, ми ћемо га штитити и бранити. Ово је наша држава - нагласио је Недић.

Он је истакао да се ове године обиљежава 10 година од потписаног споразума о сарадњи његове јединице и Хеликоптерског сервиса Српске, а то се не би догодило, како је нагласио, без предсједника Додика и ангажмана директора Хеликоптерског сервиса Бобана Кустурића.

Кустурић је захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу и министру унутрашњих послова Ивици Дачићу који су и поред ружних порука из Сарајева омогућили гашење пожара.

Указао је да његов сервис има безрезервну подршку предсједника Додика, премијера Радована Вишковића и српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановићеве.

-Због тога смо могли дати свој максимум. Није био угрожен ниједан живот и није страдала имовина. То је био наш задатак и ишли смо до крајњих граница. Драго ми је што смо надљуским напорима сачувачи Перућицу -нагласио је Кустурић.

Додјела је уприличена у Палати Републике на пријему за припаднике ове јединице и Хеликоптерског сервиса Републике Српске, који су показали хуманост, одлучност и изузетну храброст у вишедневној борби са ватреном стихијом у Националном парку "Сутјеска" и на подручју Билеће, штитећи становништво и материјална добра Републике Српске.

Пријему су присуствовали српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Републике Српске Радован Вишковић и директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана