Општина у БиХ даје породицама по 500 марака

ГС
Foto: Илустрација

НОВИ ГРАД САРАЈЕВО - Општина Нови Град Сарајево додијелила је још 43 рјешења за новчану подршку у износу од по 500 марака породицама са свог подручја које су ове године добиле близанце, треће и свако наредно дијете.

Тиме је ову врсту подршке у овој години добило 155 породица.

Помоћник начелника за борачка питања, рад, социјална питања и здравство Тајиб Делалић и Тахир Машић, виши стручни сарадник за стручно оперативне и аналитичке послове уручили су родитељима рјешење за једнократну помоћ и пригодне поклоне, те им пожељели срећу.

„Ово је пројекат који се већ низ година реализује у Општини Нови Град Сарајево, рођење близанаца, трећег и сваког наредног дјетета. То је једнократна помоћ од 500 КМ по новорођеном дјетету. Данас су уручена 43 рјешења и подијељено је 24.000 КМ, у лијепој атмосфери, обрадовали смо родитеље и новорођену дјецу прије новогодишњих празника. Наша је порука да увијек могу рачунати на Општину Нови Град“, истакао је Делалић.

Подршка породици и наталитету мјера је коју Општина Нови Град Сарајево проводи од 2015. године, као вид подршке породици и наталитету, преноси АТВ.

Ова помоћ има за циљ да се на неки начин барем симболично подрже родитељи који се опредијеле да имају вишечлане породице.

За ову намјену из буџета Општине Нови Град Сарајево за 2023. годину издвојено је 120.000 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана