Општина Источно Ново Сарајево суфинансира лијечење обољелих од мултиплe склерозе

Срна
Foto: Г.С.

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО - Општина Источно Ново Сарајево суфинансираће трошкове одласка на бањско-климатско лијечење обољелих од мултипле склерозе захваљујући споразуму који је данас потписан.

Начелник општине Јован Катић појаснио је да је одлучено да се обољелима омогући да потпуно бесплатно оду на лијечење које им, често, значи функционалност и олакшање тегоба, саопштено је из Општинске управе.

Третман у бањама је обезбијеђен за обољеле од ове болести, али, каже Катеић, постоје путни трошкови због чега је одлучено да се средства усмјере у том правцу.

Катић је рекао да је и ове године испуњена скромна жеља чланова Удружења обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије да се фонтана на језеру освијетли наранџастом бојом, која симболизује њихову свакодневну, мукотрпну и огромну борбу.

Катић је јуче потписао уговоре и о дођели бањско-климатског лијечења за 91 пензионера којима је дефинисано да општина суфинансира 50 одсто трошкова током 10 дана у току календарске године.

“Срећан сам што имамо прилику и на овај начин показати да мислимо на њих и захвалити се за рад и залагање у годинама у којим су радили и градили за будуће нараштаје”, рекао је Катић.

Катић је истакао да је ово само једна у низу мјера помоћи становништву општине, уз жељу да се чују потребе свих и да се помогне сваком становнику.

Предсједник Удружења пензионера Источног Новог Сарајева Жарко Крсман захвалио је Катићу и Општинској управи, те изразио наду да ће овакви пројекти постати традиција у будућности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана