Oпшта болница се враћа на стари режим рада

Срна
Oпшта болница се враћа на стари режим рада

САРАЈЕВО - Општа болница “Прим. др Абдулах Накаш” у Сарајеву од данас се постепено враћа на стари режим пружања здравствених услуга секундарног нивоа здравствене заштите, а према препоруци кантоналног Кризног штаба и с обзиром да посљедњих дана нема забиљежених случајева вируса корона.

Тријажни пунктови на улазу у установу и даље остају и радиће сваки дан 24 часа.

Пацијенти који долазе у Општу болницу требају имати упутницу из Дома здравља или Завода за хитну медицинску помоћ и попуњен епидемиолошки анкетни упитник, наводи се у саопштењу Опште болнице.

Амбуланте и кабинети специјалистичко-консултативне и дијагностичке здравствене заштите примаће пацијенте сваким радним даном према распореду који је био прије проглашења стања елементарне непогоде.

За овај преглед пацијентима је потребна упутница из примарне здравствене заштите.

Пацијенти којима љекар специјалиста на кабинету индицира хитан пријем обавезно ће бити тестирани на ковид-19 серолошким тестом, који ће се радити у Општој болници.

Иначе, хоспитализација елективних пацијената путем кабинета вршиће се сваки радни дан.

Простор изолаторијума, гдје је иначе смјештено Одјељење педијатрије, враћа се у првобитне намјене као и Одјељење за неурологију. Изузетак је Одјељење за физикалну медицину и рехабилитацију које ће почети с радом након престанка стања елементарне непогоде.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана