Oпрезна вожња због могућих ситних одрона

Срна
Oпрезна вожња због могућих ситних одрона

БАЊАЛУКА - Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија несметано и сви путеви су проходни, а возачима се савјетује опрезна вожња у због могућих ситнијих одрона, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено и постављена је привремена сигнализација.

Саобраћај ће бити измијењен на путу Добро Поље-Миљевина због постављања расвјете у тунелу “Сијерачке стијене”, на путу Приједор-Козарац ради изградње ауто-пута Бањалука-Приједор, на путу Лапишница-Љубогошта због радова у тунелу “Чељиговићи”, у мјесту Горњи Подградци због оштећења моста преко ријеке Буковице, у мјесту Совјак због оштећења моста преко ријеке Јабланице.

Због извођења радова измијењен је режим саобраћаја и на путевима Градишка–Нова Топола–Клашнице, Клашнице 1-Нова Топола, Градишка-Нова Топола, Чатрња-Градишка, на петљама Јоховац и Руданка.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа “Рудинг”, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем М-18 Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна саобраћај обустављен.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На путу Станић Ријека-Гранични прелаз Брод кретаће се превоз вангабаритног терета, а возаче треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за возила преко 10 тона на мосту Краља Александра у општини Рудо, на путу Бродар-Рудо, а за путничка возила ограничена брзина кретања на 20 километара на сат, за теретна возила преко 12,5 тона на путу Поље-Подновље, за возила преко 30 тона на надвожњаку на путу Клашнице 2-Шарговац у мјесту Трн, а за возила преко 16 тона на путу Брод на Дрини-Шћепан Поље.

У ФБиХ учестали су одрони на путевима Бихаћ-Србљани-Босанска Крупа, Велика Кладуша-Бужим, Јајце-Бањалука, Турбе-Карановац, Мостар-Полог, Житомислићи-Дољани и Сарајево-Фоча.

За данас је од девет до 15 часова, због извођења неопходних радова, најављена обустава саобраћаја на улазу у Олово из смјера Завидовића, а за вријеме обуставе возила ће се усмјеравати обилазницом.

Спорије због радова саобраћа се на магистралним путевима Јајце-Доњи Вакуф (тунел “Скела”) и Мостар-Столац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана