Опрез због поледице и магле

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос је потребан опрез због могуће поледице на путевима, посебно у вишим планинским предјелима, преко превоја, мостова, надвожњака и на прилазима тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Магле мјестимично има и по котлинама, а одрона у усјецима.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Радови су у току на магистралним путевима Градишка - Нова Топола - Клашнице, Соколац - Подроманија, Бањалука - Српске Топлице, Брод на Дрини /Фоча/ - гранични прелаз Хум /Шћепан Поље/, Челинац - Котор Варош, Приједор - Стара Ријека, Приједор - Козарац.

Режим саобраћаја због радова измијењен је у тунелима "Чељиговићи" на магистралном путу Лапишница - Љубогошта и "Стамболчић" на путу Пале - Подграб.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик - Главичице, у рејону Старог Угљевика, Србац - Горња Вијака - Разбој, Разбој - Тедин Хан и Тедин Хан - Теслић, Фоча - Горажде у Филиповићима, Језеро - Шипово, Укрина - Горња Вијака, као и на правцу Лакташи - Србац.

На дионици Поље - Подновље на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона због оштећења коловоза.

На мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар - граница са Србијом забрањен је саобраћај за возила укупне масе веће од 10 тона, док је за путничка возила ограничена брзина кретања на 20 километара начас.

У ФБиХ магла и ниска облачност смањују видљивост на путевима Зеница-Сарајево, Орманица-Градачац, Симин Хан-Бањ брдо, Турбе-Невић Поље, Доњи Вакуф-Бугојно, Позор-Јабланица-Коњиц, затим на ширем подручју Кладња, Кисељака и Витеза, те у појединим дијеловима Сарајева.

На подручју ФБиХ радови су у току на путним правцима Живинице - Ступари, на дионици ауто-пута Зеница сјевер - Зеница југ и на путу Јајце - Доњи Вакуф у тунелу "Скела".

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Из АМС на свим путним правцима савјетују максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана