Опрез због мокрих и клизавих коловоза

Срна
Опрез због мокрих и клизавих коловоза

БАЊАЛУКА - Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија по мјестимично мокрим и клизавим коловозима и савјетује се опрезна вожња прилагођена тренутним условима на путу, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Радови се изводе на дионицама Клашнице два - Шарговац у насељу Залужани, Милићи-Власеница, Власеница - Хан Пијесак један, Доња Буковица - Вршани, Вршани-Бијељина, Брод на Дрини (Фоча) - Хум (Шћепан Поље), Руданка-Добој, Разбој-Руданка на превоју Љескове воде, Градишка - Нова Топола - Клашнице, Чатрња-Градишка.

На мосту Шепак забрањен је саобраћај за возила чија највећа дозвољена маса прелази 40 тона и чије осовинско оптерећење прелази девет тона, а на мосту се истовремено могу наћи највише два теретна возила, и то без путничких возила.

Због санације моста на дионици регионалног пута Пипери-Мачковац, биће обустава саобраћаја за возила преко 3,5 тоне, која ће бити преусмјерена на алтернативне путне правце Мачковац-Челић и Пипери-Лукавица-Брњак, а возила до 3,5 тоне укупне масе на локалне путеве преко Мачковца и Вакуфа, Хан Пијесак два - Соколац, Теслић три - Подјезера.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина, у кањону ријеке Бистрице, биће повремених обустава саобраћаја од седам и 16 часова, као и на путу Добој-Модрича у мјесту Костајница, град Добој.

Ради постављања расвјете измијењен је режим саобраћаја у тунелима “Цера три” и “Строгоник”, на магистралном путу Бродар-Вишеград, као и на путу Међеђа-Бродар у тунелу “Кота два”, у тунелима “Пасјаци” и “Хамшил”.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Забрањен је саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона на мосту на путу Саставци-Устипрача, гдје се одвија једном траком брзином до 30 километара на час.

Због опасности од појаве клизишта у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа “Рудинг”, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Због актвираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

На регионалном путу Прибој-Шибошница, дионица Мачковац-Пипери забрањен је саобраћај за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

 

На путу Поље-Подновље, због оштећења коловоза, забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона, на надвожњаку у Трну за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на Мосту краља Александра у општини Рудо за моторна возила укупне масе преко 10 тона, а на путу Брод на Дрини - Шћепан Поље за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због извођења радова на замјени прелазних направа на вијадукту Рељево, на дионици ауто-пута Сарајево сјевер - Бутила, возила саобраћају једном траком у правцу кретања. На дионици Подлугови-Високо, због радова на постављању букобрана, на мјесту извођења радова у функцији је претицајна трака, а брзина је ограничена на 60 километара на час.

На магистралном путу Матузићи-Добој, због актуелних радова, саобраћај се одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила. С обзиром на то да је ријеч о изразито фреквентној дионици, на мјесту радова током дана формирају се дуже колоне возила у оба смјера.

Санациони радови актуелни су и на магистралним путевима: Босанска Крупа - Босанска Отока, Каоник-Громиљак, Ливно - Каменско (Подградина)/, Грачаница-Добој, Кладањ-Живинице, Прозор/Рама - Јабланица, Фоча-Устиколина, Тарчин-Коњиц.

На граничним прелазима у БиХ задржавања су до 30 минута.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила преко пет тона највеће дозвољене масе и преусмјеравају се на нови мост “Братољуб” у Братунцу и на прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана