Опрез због магле и клизавог коловоза

Срна
Опрез због магле и клизавог коловоза

БАЊАЛУКА - Саобраћај се јутрос одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима, а возачима се скреће пажња на маглу која смањује видљивост на путевима у котлинама, преко превоја и дуж ријечних котлина, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

За данас је од 11.30 до 14.30 часова планирана потпуна обустава саобраћаја од Шипова ка Купресу због минирања стијенског материјала.

Због асфалтирања пута на магистралном путу Ламовита-Ивањска, односно од Верића до Ивањске, саобраћај ће бити обустављен од 7.00 до 18.00 часова и преусмјерен на привремену обилазницу, локални пут дионица Ламовита-Бистрица.

Путни правац Драксенић-Врбашка затворен је за саобраћај због радова, алтернативни правац за путничка возила је Градишка-Подградци-Јабланица-Сјеверовци-Божићи-Козарска Дубица, а за теретна возила Градишка-Бањалука-Приједор-Козарска Дубица.

Забрана се неће односити на возила којима се врши достава на територији гдје се изводе радови, за возила локалног становништва као и на возила хитних служби.

На путу од Шипова ка Купресу /Новом Селу/ у периоду од 11.30 до 14.30 часова планирана је потпуна обустава саобраћаја минирања.

До повремене обуставе због радова долазиће на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Шћепан Поље од 8.00 до 16.00 часова.

Због санационих радова на дионицама магистралног пута Бијељина-Брчко и Рача-Бијељина, у рејону Раче, саобраћај се од 7.00 до 17.00 часова одвија наизмјенично, једном траком.

Измјене због радова су актуелне на магистралним путевима Козарска Дубица-Драксенић-граница са Хрватском /Јасеновац/, Брчко-Бијељина, на дијелу који пролази поред ријеке Саве, у рејону Гредица и Сандића, Мостар-Невесиње, Котор Варош-Ободник, Бањалука /Рударска/-Стари Мајдан, Градишка-Нова Топола, у тунелима Каловита брда /Љубогошта-Пале/, Чељиговићи /Лапишница-Љубогошта/ и Угар /Црна Ријека-ентитетска граница.

Измијењен је режим вожње на магистралном путу Руданка-Добој од моста Руданка до тунела Путниково брдо два због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору "пет це".

Због извођења деминерских радова повремене обуставе су на дионицама магистралних путева Брод-Оџак /мјесто Клакар Доњи/, Дервента-Подновље /Горњи Божинци/ и у Војковићима, у Улици Друге сарајевске бригаде-Крупац /Улица Равногорска/.

Радови се изводе и на регионалним путним правцима Шипово-граница са ФБиХ, Тедин Хан-граница са ФБиХ, Мраковица-Градишка, а због активираних клизишта, возила наизмјенично пролазе регионалним путем Укрина-Горња Вијака.

Дионицама којима се креће вангабаритни превоз савјетује се опрезнија вожња и да учесници у саобраћаја поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У Федерацији БиХ на дионици аутопута Подлугови-Сарајево сјевер због санационих радова на мосту саобраћај се одвија двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

Због радова у тунелу Скела, на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела, круг фабрике "Металинг".

На путу Тузла-Калесија, због радова у тунелу Чакловићи, саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Успорено, због радова, саобраћај се одвија на путним правцима: Коњиц-Јабланица /тунел Црнаја/, Немила-Жепче /Желеће/, Добој-Грачаница /у Клокотници/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима за сада нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана