Опрез због клизавих коловоза

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос се вози по мокрим и клизавим коловозима, а на дионицама у усјецима и поред камених косина могући су ситнији одрони камења и земље, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ на граничним прелазима Градина и Велика Кладуша, док на осталим прелазима повремено долази до појачане фреквенције, али задржавања нису дужа до 30 минута.

Саобраћај ће од 17.00 до 2.00 часа бити обустављен на дионици магистралног пута Подроманија-Рогатица /Улица српске слоге, од раскрснице код Дома за старија лица "Сунце" до раскрснице код Развојне банке/, поводом обиљежавања крсне славе општине Рогатица.

Од 17.00 до 2.00 часа биће обустављен саобраћај и на дионици регионалног пута Србац-Горња Вијака и у Улици Боже Татаревића у Прњавору због одржавања манифестације "Традиционални прњаворски вашар".

Режим саобраћаја измијењен је у тунелу "Чељиговићи" на дионици магистралног пута ентитетска граница /Лапишница/-Љубогошта, као и у тунелу "Стамболчић" на магистралном путу Пале-Подграб због фарбарских радова и инсталације опреме.

Измијењен је режим саобраћаја на правцу Коњевић Поље-Милићи, на путу Стари Мајдан-Бањалука /Рударска/ и дионици граница Републике Српске /Бакрачуша/-Невесиње један.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на правцу Руданка-Добој један ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела "Путниково брдо два".

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на регионалним путевима ентитетска граница Ћесим-Придворци, Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина током експлоатације рудника Љубија, Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ и Језеро-Шипово.

Једном коловозном траком, због активираног клизишта, саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, на регионалном путу Бистрица-Подграб и на правцу Укрина-Горња Вијака.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена на снази су на дионици Шамац један-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина од 8.00 до 14.00 часова, те на регионалном путу Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцу ентитетска граница Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод.

У ФБиХ су у току радови на вијадуктима Клопче и Клопачке стијене на дионици аутопута А-1 Зеница југ-Зеница сјевер. На мјестима извођења радова саобраћа се успорено, једном траком, уз постављену привремену сигнализацију.

Саобраћај је обустављен и на раскрсници магистралних путева М-5 и М-16 у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана