Опрез због јутарње магле

ГС
Опрез због јутарње магле

БИЈЕЉИНА - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија по сувим коловозима, а јутарња магла смањује видљивост, посебно у котлинама и на подручју Шешлија, према Дервенти, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор до 31. децембра биће измјена у одвијању саобраћаја.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На дионици регионалног пута Рача-Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја ради регулисања улаза и излаза возила градилишта ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају, јер након деструкција насталих механичким ударима предметни надвожњак нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због деминирања терена, на регионалном путу Добој-Маглај, у мјесту Рјечица Доња, град Добој биће привремене обуставе саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова - радови ће трајати 30 минута, након чега ће саобраћај бити пуштан 15 минута, до 17. октобра.

Због бушења и минирања на каменолому "Грапска-Костајница" у мјесту Костајница, град Добој, биће привремена обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница до 20. децембра.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

До краја године обустављен је саобраћај за сва возила и пјешаке у Бањалуци у Улици пут српских бранилаца, у зони моста преко Широке Ријеке, због реконструкције моста преко Широке Ријеке, односно изградње новог моста. За вријеме обуставе, и теретни саобраћај ће бити преусмјерен на брзи пут Бањалука-Клашнице.

На магистралном путу Семизовац-Олово-Кладањ у току је санација на неколико локација, тако да се на тим локацијама саобраћа успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

У току је чишћење акумулације на брани Богатићи на магистралном путу Сарајево-Трново, тако да се на овој локацији сваки дан, осим недјеље, од 7.00 до 19.00 часова саобраћа једном траком, уз могуће краће обуставе.

На граничним прелазима задржавања су краткотрајна. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана