Опрез, магла на планинским превојима

Srna
Foto: Arhiva

БИЈЕЉИНА - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћа се по претежно сувим коловозима уз смањену видљивост због магле преко планинских превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.


Због одржавања љетне уличне атлетске трке саобраћај ће сутра бити обустављен на дионици магистралног пута Лакташи-Клашнице један од 16.00 до 20.30 часова. Возила ће се преусмјеравати на алтернативне правце, улицама у граду. 

На магистралном путу Љубиње-Жегуља, саобраћај је обустављен сваки дан од 8.00 до 15.00 часова, а возила се преусмјеравају на алтернативне правце Столац-Берковићи-Криваче-Требиње. 

Због санације коловоза на регионалном путу Карановац-Митровићи-граница Републике Српске /ФБиХ/Присика/, /пут преко Кнежева/ сваки дан од 7.00 до 18.00 часова саобраћај ће се одвијати наизмјенично, једном траком. 

У току је рехабилитација дионице магистралног пута Хан Пијесак један-Хан Пијесак два и дионица Хан Пијесак два-Соколац, па из АМС упозоравају да је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. 

На регионалном путу Рача-Вршани измијењен је режим саобраћаја ради регулисања улаза и излаза возила градилишта која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина. 

Због санације магистралног пута Козарска Дубица-Приједор у Улици краља Александра у Приједору, саобраћај се одвија успорено, једном траком. 

На магистралном путу Јоховац-Руданка-Добој и на дионици регионалног пута Разбој-Руданка биће измијењено одвијање саобраћаја због санационих радова на споју магистралног и регионалног пута у мјесту Руданка. 

Саобраћај се одвија отежано једном траком на дионици магистралних пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи због санације клизишта. 

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице, те изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола, измијењен је режим саобраћаја, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка. 

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица на улазу у Орахову, саобраћај се одвија успорено због активираног клизишта. 

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен. 

На магистралном путу Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона. 

У ФБиХ у току су радови на магистралном путу у Сарајеву на транзиту, од кружног тока у Храсном до скретања за Враца, због чега се сваким даном, осим недјеље, од 7.00 до 16.30 часова, саобраћа успорено једном траком. 

Због радова, током дана се спорије саобраћа на магистралним путевима Бугојно-Купрес, Витез-Невић Поље, Ливно-Каменско, Семизовац-Олово, Рипач-Дубовско, на улазу у Бугојно из смјера Ростова, у Хаџиће и Кладањ из смјера Олова. 

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана