ОПРЕЗ: Магла и радови на путевима

СРНА
ОПРЕЗ: Магла и радови на путевима

БАЊАЛУКА - Магла јутрос смањује видљивост на путевима подручја Приједора, Добоја, Фоче, Сарајева, Бијелог Поља, Кључа, Бугојна, Зенице, Горажда, Тузле, Живиница и Кладња, као и у вишим предјелима на западу, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Видљивост је смањена и понегдје уз ријеке Дрину, Саву, Уну, Пливу, Врбас и Лашву, а коловози су на подручју са маглом мјестимично влажни и клизави.

На дионицама гдје се изводе радови саобраћај се одвија успорено, а постављена је привремена сигнализација, чије поштовање је обавезно.

Саобраћај је забрањен на регионалном путу на дионици Шепак-гранична линија са Србијом и на међудржавном мосту и то за возила чија највећа дозвољена маса прелази 40 тона и чије осовинско оптерећење прелази девет тона.

Током преласка, на мосту се истовремено могу наћи највише два теретна возила и то без путничких возила.

На регионалном путу на улазу у Станаре из правца Добоја измјењен је режим у одвијању саобраћаја због изградње моста за прелаз тешке механизације.

Због радова, измјене су и на магистралном путу Црквина-Модрича, због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи дионице ауто-пута Вукосавље-Брčko.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралним путним правцима од Бијељине према Брчком, Драготња-Приједор, Србац-Дервента, Хан Пијесак-Соколац, Трново-Милјевина у канјону ријеке Бистрице, Гацко-Тјентиште у Саставцима, Добро Поље-Милјевина, Брод на Дрини-Хум, Градишка-Козарска Дубица, Теслић-Подјеозера и на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута.

Због радова у тунелима измјене су на магистралном путу Бродар-Вишеград.

До повремене обуставе, због минирања терена, долазиће на дионици регионалног пута Добој-Модрича у Костајници. Због минерских радова на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Милјевина, у канјону ријеке Бистрице, долазиће до повремене обуставе саобраћаја од 7.00 и 16.00 часова, два пута дневно по пет до седам минута.

На регионалном путу Руданка-Станари, у Љесковим водама, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Измјене су због радова на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице-Нова Топола, те на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, као и на регионалном путу Теслић-Појезер /гранична линија са ФБиХ/ због реконструкције водоводног цјевовода.

Због клизишта забрањен је саобраћај на регионалном путу дионица Стари Угљевик-Главичице, а једном траком возила наизмјенично пролазе регионалним путем Украјина-Горња Вијака.

Привремена обустава саобраћаја биће на снази на регионалном путу Добој-Модрича у Костајници због бушења и минирања на каменолому "Грапска-Костајница".

Због оштећења коловоза још је обустављен саобраћај на магистралном путу Јабланца-Блидинје.

На дионици магистралног пута Јабланца-Мостар саобраћај је омогућен за све категорије возила, с тим што је на подручју Доње Јабланце саобраћај успорен и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

Због извођења радова на санацији гасовода на магистралном путу у мјесту Блатуša, петља Блатуša-Пехаре, најављена је обустава саобраћаја /смјер Сарајево-Зеница и Зеница-Добој/, а возила ће у вријеме обуставе бити усмјерена на алтернативне правце.

Због радова на вијадкту Рљељево, на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Бутила, возила саобраћају једном саобраћајном траком у правцу кретања.

На дионици Подлугови-Високо због радова је на мјесту извођења радова у функцији претицна трака, а брзина ограничена на 60 километара на час.

Радови су и у тунелу Иван, на дионици ауто-пута Брадина-Тарчин, па се саобраћа усмјерено једном траком уз постављену саобраћајну сигнализацију.

На магистралним путевима Матузићи-Добој и Витез-Каоник због актуелних радова саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила. С обзиром да је ријеч о изразито фреквентним дионицама, на мјестима извођења радова током дана формирају се дуже колоне возила у оба смјера.

Санациони радови актуелни су и на магистралним путевима Симин Хан-Доње Цапарде, Кладњ-Живинице и Прозор/Рама-Јабланца.

На граничним прелазима нема дужих задржавања за путничка возила.

Преко граничног прелаза Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила преко тона преусмјеравају се на нови мост Братолюб у Братунцу и на граничном прелазу Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана