Опрез, коловози мјестимично влажни

Срна
Опрез, коловози мјестимично влажни

БАЊАЛУКА - Коловози у Републици Српској и ФБиХ су мјестимично влажни, фреквенција возила је умјерена, а на појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове смањена је видљивост због магле.

У Станарима ће данас због изградње моста за прелаз тешке механизације преко регионалног пута привремено бити обустављан саобраћај. Обуставе, предвиђене од седам до 17 часова, могу трајати у интервалима од 30 минута и више у зависности од динамике на градилишту, а пропуштање возила 10 минута.

Из АМС моле све учеснике у саобраћају, посебно теретних возила, да користе алтернативне правце Јелах-Станари, ауто-пут Добој-Прњавор-Станари или регионални пут Теслић-Чечава-Станари.

Због радова, измјене су и на магистралном путу Црквина-Модрича, због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи дионице ауто-пута Вукосавље-Брчко.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралним путним правцима од Бијељине према Брчком, Драготиња-Приједор, Србац-Дервента, Хан-Пијесак-Соколац, Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко-Тјентиште у Саставцима, Добро Поље-Миљевина, Брод на Дрини-Хум, Градишка-Козарска Дубица, Теслић-Подјезера и на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута.

Због радова у тунелима "Цера три", "Строгоник", те "Пасјаци" и "Хамшил" измјене су на магистралном путу Бродар-Вишеград, као и у тунелу "Котва два" на дионици Међеђа-Бродар.

Повремене обуставе, због минирања терена, биће и на дионици регионалног пута Добој-Модрича у Костајници.

На регионалном путу Руданка-Станари, у Љесковим водама, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Измјене су због радова на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице-Нова Топола, те на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, као и на регионалном путу Теслић-Појезер /граница са ФБиХ/ због реконструкције водоводног цјевовода.

Због клизишта забрањен је саобраћај на регионалном путу дионица Стари Угљевик-Главичице, а једном траком возила наизмјенично пролазе регионалним путем Укрина-Горња Вијака.

Привремена обустава саобраћаја биће на снази на регионалном путу Добој-Модрича у Костајници због бушења и минирања на каменолому "Грапска-Костајница".

На дионици магистралног пута Јабланица-Мостар саобраћај је омогућен за све категорије возила, с тим што је на подручју Доње Јабланице успорен и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом. И даље је на снази обустава саобраћаја на магистралном путу Јабланица-Блидиње.

Због радова на вијадукту Рељево, на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Бутила, возила саобраћају једном траком у правцу кретања. На дионици Подлугови-Високо на мјесту извођења радова у функцији је претицајна трака, а брзина ограничена на 60 километара на час.

На магистралним путевима Матузићи-Добој и Витез-Каоник због актуелних радова саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила. С обзиром на то да је ријеч о изразито фреквентним дионицама, на мјестима извођења радова током дана формирају се дуже колоне возила у оба смјера.

Санациони радови актуелни су и на магистралним путевима: Каоник-Громиљак, Симин Хан-Доње Цапарде, Добој-Грачаница (Бријесница Велика), Кладањ-Живинице (Ступари), Ливно-Каменско (Подградина), Прозор/Рама-Јабланица и Тарчин-Коњиц.

На граничним прелазима нема дужих задржавања за путничка возила.

Преко граничног прелаза Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе и она се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана