ОПРЕЗ: Клизави коловози, одрони у усјецима

Срна
ОПРЕЗ: Клизави коловози, одрони у усјецима

БАЊАЛУКА - Због кише која пада у већини крајева у Републици Српској и Федерацији БиХ, саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима, а на дионицама у усјецима и поред камених косина постоји опасност од одрона.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске савјетују возачима опрезну вожњу прилагођену стању и условима на путу.

Због одржавања ауто-трке на брдским стазама под називом "Награда општине Власеница 2024", од 10.15 до 14.00 часова доћи ће до привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Власеница - Хан Пијесак.

За вријеме обуставе саобраћај ће се, уз физичку регулацију полицијских службеника, одвијати алтернативним правцима: Власеница-Кладањ-Сарајево, односно Власеница - Кладањ - Оловске Луке - Петровићи - Невачка - Хан Пијесак - Соколац.

Због радова у тунелима "Цера три" и "Строгоник" измјене су на магистралном путу Бродар-Вишеград, затим у тунелу "Котва два" на дионици Међеђа-Бродар и у тунелу "Трговишта" на путу Бродар - граница Републике Српске и Србије, те на путном правцу Добро Поље - Миљевина у тунелу "Сијерачке стијене".

Измјене у саобраћају су, због радова, и на магистралном путу Доња Буковица - Вршани и Вршани-Бијељина, Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко-Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца, Добро Поље - Миљевина, Саставци-Устипрача, Брод на Дрини - Хум, Градишка - Козарска Дубица, Теслић-Подјезера и на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута.

До повремене обуставе, због минирања терена, долазиће на дионици регионалног пута Добој-Модрича у Костајници.

Санациони радови актуелни су на магистралним путевима: Кладањ-Живинице, Прозор/Рама - Јабланица, Тарчин-Коњиц и Олово-Семизовац.

На граничним прелазима нема дужих задржавања при преласку границе.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила преко пет тона највеће дозвољене масе, те се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана