Онемогућен прелазак границе у Градини, забрањена употреба дронова

Срна
Онемогућен прелазак границе у Градини, забрањена употреба дронова

БАЊАЛУКА - Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске саопштило је да ће због одржавања јавног скупа у Доњој Градини данас бити онемогућен прелазак преко граничног прелаза Градина, да је на том подручју забрањена употреба дронова, а грађанима се савјетује да поштују полицијске наредбе на терену.

Из МУП-а су појаснили да предузимају низ безбједносних мјера поводом обиљежавања Дана сјећања на жртве усташког злочина - геноцида НДХ у коцентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доња Градина, које ће у недјељу бити одржано у Доњој Градини.

Из МУП-а су савјетовали грађанима да да због лакшег кретања и избјегавања стварања гужви са собом не носе руксаке и торбе.

Онима који путују МУП савјетује да користе гранични прелаз Козарска Дубица јер прелазу Градина неће бити у функцији.

Поред забране о употреби дронова на подручју Доње Градине, на снази је забрана саобраћаја, осим за возила која ће превозити посјетиоце. Ова наредба се односи за период од шест до 16  часова. Забрана саобраћаја се односи на дионицу магистралног пута Драксенић-гранични прелаз Доња Градина.

Саобраћај за теретна возила изнад 3,5 тоне укупне масе забрањује се на дионицама Козарска Дубица-Костајница, Козарска Дубица-Драксенић, Драксенић-Градишка и Козарска Дубица-Приједор.

Министар унутрашњих послова Републике Српске донио је наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју општине Козарска Дубица и града Градишка, од сутра у поноћ до недјеље у поноћ.

Забрана се односи на дионице Нови Град два-Костајница, Костајница-Козарска Дубица један, Козарска Дубица један-Козарска Дубица два, Козарска Дубица два-Драксенић, Драксенић-Гранични прелаз Градина.

Забрана ће бити на снази и на дионицама Драксенић-Врбашка један, Врбашка један-Врбашка два, Врбашка два-Чатрња, Чатрња-Градишка и Козарска Дубица један-Приједор један.

У саопштењу МУП-а се наводи да Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице, за наведени дан неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

Из Граничне полиције БиХ су појаснили да се у периоду од шест до 16 часова неће моћи приступити граничном прелаза Градина - Јасеновац који, како напомињу, није затворен, већ је промет допуштен само за учеснике јавног скупа у Доњој Градини.

Из Граничне полиције БиХ моле све путнике за стрпљење те да, у наведеном периоду, користе алтернативне граничне прелазе: Козарска Дубица-Хрватска Дубица и Костајница-Хрватска Костајница (путнички саобраћај), те Градишка-Стара Градишка (путнички и теретни саобраћај) .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана