Омогућена приватизација станова у избјегличком насељу "ГТЦ"

Срна
Омогућена приватизација станова у избјегличком насељу "ГТЦ"

БИЈЕЉИНА - Скупштина града Бијељина усвојила је данас одлуку о давању сагласности на приватизацију станова у власништву града у избјегличком насељу "ГТЦ". Ријеч је 35 стамбених зграда са укупно 140 станова чији су корисници избјегла и расељена лица из угрожене категорије, која немају ријешено стамбено питање

Дио станара избјегличког насеља ГТЦ у Бијељини окупљен је испред зграде у којој се одржава скупштинска сједница, гдје су чекали усвајање одлуке о приватизацији станова које користе деценијама. "Чекамо 25 година кров над главом, сталне личне документе, живот достојан човјека", исписано је на транспаренту који носе окупљени.

Станови у насељу "ГТЦ" изграђени су неколико година након Одбрамбено-отаџбинског рата и превасходно су служили за привремени алтернативни смјештај, 23 објекта изграђена су на основу споразума са међународним организацијама.

Сви стамбени објекти су уписани као власништво града Бијељина, без терета су и било каквих ограничења у погледу располагања. У одлуци се наводи да се приватизација станова врши откупом у складу са Законом о приватизацији државних станова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана