Олуја изазвала бројне проблеме у Прњавору

Срна
Олуја изазвала бројне проблеме у Прњавору

ПРЊАВОР - Олујно невријеме које је погодило Прњавор изазвало је прекиде у снабдијевању електричном енергијом и телекомуникацијама на ширем подручју града, прекид водоснабдијевања у граду, штету на пољопривредним усјевима и рушило стабла, саопштено је из прњаворског Одсјека за цивилну заштиту.

Невријеме је Прњавор захватило јуче око 18.00 часова и јутрос око три часа.

Извориште “Повелич” остало је без напајања електричном енергијом, што је изазвало прекид водоснадбијевања у граду, а проузроковани су и кварови на далеководима за Илове, Шибовску, Смртиће, Палачковце, Штрпце, Орашје и Ново Село. Забиљежен је и велики број кварова на нисконапонској мрежи.

Све расположиве екипе “Електродистрибуције” су на терену гдје раде на санирању кварова и нормализацији снабдијевања потрошача струјом.

Из предузећа “Водовод” напомињу да је због пражњења резервоара и цјевовода могућа појава замућености због чега воду прије употребе треба прокувати.

Из Одсјека за цивилну заштиту наведено је да је због проблема са електричном енергијом прекинута телекомуникација у 16 централа, као и оптичка мрежа Србац-Прњавор, због чега је у прекиду интернет у појединим дијеловима града.

Територијална ватрогасна јединица имала је више интервенција на склањању стабала са путева, а према извјештају Полицијске станице Прњавор није било прекида у саобраћају.

Јак вјетар је оборио велико дрво на градском гробљу, али нема оштећених споменика, рекла је Срни директор Комуналног предузећа “Парк” Драгана Њежић.

-Двије надгробне плоче су усљед пада стабла помјерене, ништа није поломљено и радимо на њиховом враћању на првобитно мјесто. Оборено дрво су наши радници уклонили и чишћење градског гробља биће завршено до поднева - прецизирала је Њежићева.

Једно стабло оборено је и у непосредној близини Полицијске станице.

Из Градске управе је саопштено да су на терену екипе из Одјељења за стамбено-комуналне послове, Одсјека за цивилну заштиту и Одјељења за пољопривреду, водопривреду и шумарство и процјењују штету од невремена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана